ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ; ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ

Date:

ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ; ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ)
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ακολουθώντας τα χνάρια όλων των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν, συνεχίζει την επίθεση αποδόμησης και διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, καταθέτοντας τροπολογία σχετική με την εκχώρηση της αρμοδιότητας απονομής των συντάξεων σε δικηγορικά και λογιστικά γραφεία και τη μετατροπή της σε πηγή κερδοφορίας τους, επιβαρύνοντας τον e-ΕΦΚΑ. Ταυτόχρονα έχει ήδη εξαγγείλει την κατάθεση, αμέσως μετά το Πάσχα, «νέου» ασφαλιστικού νομοσχεδίου το οποίο ουσιαστικά ιδιωτικοποιεί την επικουρική σύνταξη ενισχύοντας τον κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα της, αλλά και του εργασιακού νομοσχεδίου – «οδοστρωτήρα» απέναντι σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Ζητάμε, την άμεση απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας καταγγέλλοντας την Πολιτική του Ηγεσία γι’ αυτή τη νέα απόπειρα εμπαιγμού ασφαλισμένων και συνταξιούχων, όπως και για τη σκανδαλώδη παραχώρηση σε ιδιωτικά γραφεία υπηρεσιών τις οποίες ο e-ΕΦΚΑ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του σαν Δημόσιος Φορέας, είναι ο μοναδικός υπεύθυνος να παράσχει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και αξιοπιστία σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Το γεγονός ότι, εμφανίζεται αναποτελεσματικός και αδύναμος να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις του με κορυφαία την άμεση απονομή των συντάξεων, αποτελεί ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών και των διοικήσεων, οι οποίες μέσω της – ηθελημένης όπως αποδεικνύεται !!!! – εγκατάλειψης και υπονόμευσής του τον οδηγούν στην πλήρη απαξίωση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, σ’ ένα τέτοιου μεγέθους θεσμικό εγχείρημα δεν έχει επενδυθεί ούτε ένα ευρώ στα τεσσεράμισι χρόνια λειτουργίας του, δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη μονίμου υπαλλήλου, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση συνθηκών «εργασιακής γαλέρας» για το σύνολο του προσωπικού.
Μέσω της κατασυκοφάντησης των εργαζόμενων και της αήθους επικοινωνιακής τακτικής του Υπουργείου, εμφανίζουν το ζήτημα των ιδιωτικών γραφείων ως μονόδρομο και «πανάκεια» σχετικά με το ζήτημα της άμεσης απονομής των συντάξεων, κρύβοντας το γεγονός ότι θα πληρώνονται από τις εισφορές των ασφαλισμένων. Επιπλέον ανάλογα με το πόσο γνωστό θα είναι το όνομα του δικηγορικού ή λογιστικού γραφείου που θα αναλάβει την έκδοση της σύνταξης, θα πρέπει να βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη ο ενδιαφερόμενος με αποτέλεσμα να έχουμε απονομή συντάξεων πολλών ταχυτήτων, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του ασφαλισμένου. Με την σκανδαλώδη παραχώρηση αρμοδιοτήτων και δικαιωμάτων από την πλευρά της Πολιτικής Ηγεσίας σε δικηγορικά και λογιστικά γραφεία, το ζητούμενο δεν είναι η άμεση έκδοση των συντάξεων αλλά η υποχρέωση του ασφαλισμένου να πληρώσει για την έκδοσή της. Όποιος ΠΛΗΡΩΣΕΙ το «πιστοποιημένο ιδιωτικό γραφείο» σε κάποιες περιπτώσεις θα παίρνει σύνταξη γρηγορότερα και όποιος δεν έχει να πληρώσει θα πρέπει να περιμένει από τον υποστελεχωμένο και άθλια εξοπλισμένο από το κράτος φορέα (e-ΕΦΚΑ) κάποια χρόνια για να του δώσει σύνταξη!!!
Την Πέμπτη 22 Απριλίου προκηρύσσουμε πανελλαδική στάση εργασίας στον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΠΕΚΑ από τις 12.00 μμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29 Αθήνα)
Δίνουμε δυναμικό παρών, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας
Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Πηγή: ΠΟΠΟΚΠ

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι μισθωτοί έχουν 10 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών...

Τέμπη: Νέα ερωτήματα από την επικαιροποιημένη έκθεση των πραγματογνωμόνων

Νέα επικαιροποιημένη έκθεση 75 σελίδων κατέθεσαν στον εφέτη - ειδικό ανακριτή...

ΑΔΕΔΥ – Απεργία: Απέρριψε όλα τα αιτήματα η κυβέρνηση -Καμιά δέσμευση για αυξήσεις το 2025

Ακαρπη ήταν η συνάντηση μελών της Εκτελεστική Επιτροπή της...