Ο Χατζηδάκης καμαρώνει για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, της Ολυμπιακής και του ΟΣΕ

Date:

Ο Χατζηδάκης καμαρώνει για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, της Ολυμπιακής και του ΟΣΕ

Τα κεράκια των γενεθλίων του έσβησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, όπως φρόντισε να ενημερώσει μέσω διαδικτύου με σχετικές μάλιστα φωτογραφίες.
Ο υπουργός λοιπόν εμφανίζεται να σβήνει μια τούρτα στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος ντυμένος σούπερμαν (!), ενώ με τη σαντιγί αναγράφονται και μερικά από τα αντεργατικά του κατορθώματα: «ΔΕΗ», «Ολυμπιακή» και ΟΣΕ, εννοώντας προφανώς τις ιδιωτικοποιήσεις και την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων που προώθησε. Κάπου εκεί (πάντα πάνω στην τούρτα) είναι πεσμένη και μια ταμπέλα που γράφει «συντάξεις»…
Δεν κάτσαμε να μετρήσουμε τα κεράκια του υπουργού, όμως η πρόκληση δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη: Στην «ΔΕΗ ΑΕ» μέσα σε ένα μήνα πέντε εργολαβικοί εργάτες έχασαν τη ζωή τους, η πρώην «Ολυμπιακή» (νυν «Aegean») μέσα στην κρίση και με τους εργαζομένους της να είναι στα όρια της επιβίωσης πήρε κάμποσα εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα για «να μείνει όρθια», μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως έλεγαν τα αστικά κόμματα.

Πόσο απόθεμα θράσους μπορεί να έχει κανείς για να γιορτάζει από πάνω και τέτοια κατορθώματα…
Ξέρουμε ότι στα επόμενα γενέθλιά του ο Υπουργός – σούπερμαν των βιομηχάνων φιλοδοξεί να σβήσει κεράκια και για το θάψιμο του 8ώρου, για τη νομιμοποίηση της απλήρωτης δουλειάς και το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση. Όμως, όπως διαμηνύουν τα συνδικάτα, «μεγάλη μπουκιά φάε…», κι αυτό ας το έχει κατά νου η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Νέα 24ωρη απεργία στα τρένα από τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για την ασφάλεια

Για την Παρασκευή 2 Ιουνίου μεταθέτουν οι εργαζόμενοι στο...

Τέμπη: «Πάμε και όπου βγει» ακόμη και τρεις μήνες μετά

Τρεις μήνες συμπληρώνονται σήμερα από τη σύγκρουση των τρένων...

Κόρινθος: Αμαξοστοιχία του προαστιακού παρέσυρε πεζό

Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευή 26...

Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν τα τρία στελέχη του ΟΣΕ

Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα πήραν τα τρία...