Το πρόβλημα του «εφάπαξ» στον Αναπλ. Υπ. Δ. Στρατούλη

Date:

Το πρόβλημα του «εφάπαξ» στον Αναπλ. Υπ. Δ. Στρατούλη
Στις 24/3/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του Πανελληνίου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» μαζί με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Π.Ο.Σ, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτριο Στρατούλη, για το θέμα του εφάπαξ.

Όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 1/9/2013 ο κ. Υπουργός μας ενημέρωσε ότι δεν θα ισχύσει ο μαθηματικός τύπος που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και ότι σύντομα θα υπάρξει νέος τρόπος υπολογισμού με τον οποίο δεν θα υπάρχουν μειώσεις στο εφάπαξ.

Όσον αφορά τη χορήγηση των εφάπαξ στους συναδέλφους, που εκκρεμούν από το 1012 λόγω έλλειψης χρημάτων μετά το αναγκαστικό κούρεμα που έγινε στις 12/3/2012 στα αποθεματικά του Ταμείου, ο κ. Υπουργός μας ενημέρωσε ότι η Διοίκηση του Ταμείου δεν έχει στείλει αίτημα στο Υπουργείο για έκτακτη χρηματοδότηση, κάτι που θα της ζητηθεί να κάνει και ότι σε δύο μήνες θα υπάρξει χρηματοδότηση ώστε να χορηγηθούν τα εφάπαξ στους συναδέλφους που περιμένουν από το 2012.

Η θέση του ΔΣ της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» που εξέφρασε στον Υπουργό είναι:

  • Να επιστραφούν τα αποθεματικά του Ταμείου που υπεξαίρεσε η προηγούμενη κυβέρνηση ώστε να χορηγηθούν τα εφάπαξ στους συναδέλφους.
  • Να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ και να γίνεται με βάση τις διατάξεις που ίσχυαν μέχρι την 31/8/2013.

Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος και θα ενημερώνουμε τους συναδέλφους.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εκδήλωση στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Κεντρικό Εργοστάσιο Πειραιά του ΟΣΕ

Εκδήλωση στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Κεντρικό Εργοστάσιο...

Τέμπη: Ειδικό Δικαστήριο δείχνει ο εισαγγελέας για το μπάζωμα στον χώρο της τραγωδίας

Την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου, καθώς και...

ΓΑΙΑΟΣΕ: Σχέδιο παραχώρησης σε «επενδυτές» των σιδηροδρομικών σταθμών Λάρισας, Πλαταμώνα και Κατάκολου

Στην έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης τριών σημαντικών ακινήτων της σιδηροδρομικής περιουσίας...

Δίκη για Τέμπη: Απόρριψη των αιτημάτων αναβολής πρότεινε η εισαγγελέας

Την απόρριψη των αιτημάτων για την αναβολή της δίκης...