Με επιτυχία η Γενική Συνέλευση στην Καλαμάτα

Date:

Με επιτυχία η Γενική Συνέλευση στην Καλαμάτα

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΡΕΞ, στην Καλαμάτα, η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» με επιτυχία και μαζική συμμετοχή των συναδέλφων συνταξιούχων σιδηροδρομικών Μεσσηνίας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Σωτήρης Ραυτόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Ρούσσος και ο Ταμίας Θανάσης Μελούδης.

Στη Γενική Συνέλευση εκτός από τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί (μείωση συντάξεων, περικοπή δώρων, το εφάπαξ κ.λπ.) έθεσαν και το ζήτημα της κατάργησης του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο και ζήτησαν την επαναλειτουργία του.

Τα μέλη του Δ.Σ. δεσμεύτηκαν για μια ακόμη συνέλευση στην Καλαμάτα μέσα στο 2015 ώστε να πραγματοποιούνται δύο, τουλάχιστον, κάθε χρονιά. Επίσης δήλωσαν ότι θα γίνει προσπάθεια να συσταθεί παράρτημα της «Ενότητας» στη Μεσσηνία.

Ρεπορτάζ του Γιάννη Σινάπη για την εφημερίδα της Μεσσηνίας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τρένο στην Πελοπόννησο ζητούν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί

Και το ζήτημα της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο θα συζητήσουν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί στη σημερινή τους συνέλευση στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Rex”, στις 6 το απόγευμα.

Αυτό τόνισε στην “Ε” ο γ.γ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Παναγιώτης Ρούσσος. «Θέλουμε να ξαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος», παρατήρησε ο κ. Ρούσσος και σημείωσε: «Δεν μπορεί να υπάρχει κράτος και να μην υπάρχει σιδηρόδρομος. Δεν είναι δυνατόν να στρώνουν καινούργια γραμμή, να χαλάνε εκατομμύρια ευρώ και μετά να καταργούν το τρένο. Εμείς έχουμε πονέσει το σιδηρόδρομο. Δεν είναι εικόνα του σιδηροδρόμου η τωρινή. Τα έχουν εγκαταλείψει όλα. Να πουλήσουν το άχρηστο υλικό που το έχουν και ρημάζει. Και χρήματα θα πάρουν και το τοπίο θα αλλάξει, θα ομορφύνει η εικόνα. Τα κτήρια του ΟΣΕ, τους σταθμούς, γιατί δεν τα δίνουν για αξιοποίηση; Οι σπουδαγμένοι, οι πανεπιστημιακοί τα κάνουν αυτά».

Για τη σημερινή συνέλευση ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να συναντιόμαστε, να ενημερώνουμε και να επικοινωνούμε» και πρόσθεσε: «Ενημερώνουμε για ό,τι ενδιαφέρει τους συνταξιούχους του σιδηροδρόμου και όχι μόνο. Εχουμε 3.000 μέλη και πηγαίνουμε σε όλη την Ελλάδα. Πρόσφατα πήγαμε στη Λάρισα, στη Λαμία, στην Ελάτεια, στην Πάτρα. Θα κατεβαίναμε πιο νωρίς στην Καλαμάτα -είχαμε έρθει και πέρυσι- αλλά πέσαμε στις εκλογές».

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση από το Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Σιδηροδρομικών

Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση από το Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Το...

Αλλαγή ημέρας των μαθημάτων Θεάτρου του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Αλλαγή ημέρας των μαθημάτων Θεάτρου του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ...

Οδοντωτός: Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού της γραμμής

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στις...

Ιταλία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Καλαβρία – Δυο νεκροί

Τρομερό δυστύχημα σημειώθηκε στο Thurio το βράδυ της Τρίτης,...