ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΣΑ ΑΔΙΚΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ

Date:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΣΑ ΑΔΙΚΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ
Μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν την Παρασκευή 8/10/2021 οι Συνεργαζομένες Συνταξουχικές Οργανώσεις Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – «ΕΝΟΤΗΤΑ» ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ για τη διεκδίκηση αυτών που αδίκως τους έχουν αφαιρεθεί.
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, χιλιάδες συνταξιούχοι από κάθε γωνιά της χώρας, από τη Θεσσαλονίκη, τον Έβρο, τις Σέρρες, τη Δράμα, την Αιτωλοακαρνανία, τη Θεσπρωτία, τα Τρίκαλα, την Κρήτη, το Ναύπλιο, τη Μεσσηνία, την Αμαλιάδα κ.α. έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση και βροντοφώναξαν «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη».

Διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί: Επιστροφή όλων των αναδρομικών χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ουσιαστικά μέτρα για ενίσχυση της Υγείας, κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ, κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού που έχει νομοθετηθεί, όπως και της 13ης και 14ης σύνταξης, να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης, να σταματήσουν η φοροληστεία και οι πλειστηριασμοί κλπ.Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλ. Κλαυθμώνος όπου μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, εκπροσωπώντας τη ΣΕΑ και αναφέρθηκε στα εξής: «Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ως τετελεσμένο ό,τι έχει μας έχει αφαιρεθεί» τόνισε. Διεκδικούμε όλα μας τα αιτήματα επισήμανε, προσθέτοντας ότι «όλα αυτά είναι πληρωμένα από εμάς, τα διεκδικούμε στο ακέραιο και δεν πρόκειται να επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει». «Θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα μέχρι να ανατρέψουμε τις αντεργατικές, βάρβαρες πολιτικές», υπογράμμισε.
Ο Δ. Κουμπούρης σημείωσε πως «όλο αυτό το διάστημα το συνταξιουχικό κίνημα δεν σταμάτησε τη δράση του και συνέχισε να βάζει την αγωνιστική του σφραγίδα», «βρίσκονται σταθερά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα τόσο αυτοτελώς όσο από κοινού το εργατικό κίνημα με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας που έρχονται στη ζωή με χειρότερες προϋποθέσεις».
Υπογράμμισε πως «στο στόχαστρο μπαίνουν ξανά οι συντάξεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Εκείνος που σταθερά πληρώνει, τόσο σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης ή ανάπτυξης, είναι ο λαός» και πρόσθεσε ότι «η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, λύσεις σε όφελος του λαού δεν μπορούν να δώσουν, αντίθετα τα αδιέξοδά τους μεγαλώνουν». Τόνισε πως «είμαστε και θα είμαστε στο προσκήνιο του αγώνα και θα διεκδικήσουμε σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες αυτά που σε όλη μας τη ζωή έχουμε με τη δουλειά μας παράξει, πληρώσαμε και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή, σε κανέναν τραπεζίτη».
Αμέσως μετά, παρά τη δυνατή βροχή, πορεύθηκαν δυναμικά ως το Μέγαρο Μαξίμου.
Δυναμικό παρόν έδωσε στη συγκέντρωση το Σωματείο μας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» με το πανό του.
Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, υπουργό Επικρατείας, γεγονός το οποίο κατήγγειλαν οι συνταξιούχοι, καθώς είχαν ζητήσει επανειλημμένα να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό για να του θέσουν τα αιτήματά τους.
Ο υπουργός τους είπε ότι θα φροντίσει να υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό. «Ο αγώνας συνεχίζεται», τόνισαν οι συνταξιούχοι.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του.

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητές Συναδέλφισσες,...