«Ανθρακες ο θησαυρός» των ιδιωτών που θα έβγαζαν συντάξεις

Date:

«Ανθρακες ο θησαυρός» των ιδιωτών που θα έβγαζαν συντάξεις
Την ιδιωτικοποίηση και του ΕΦΚΑ προωθεί η κυβέρνηση
Κόλαφος για την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας αποδεικνύεται το μέτρο ένταξης ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών που δήθεν θα έδινε λύση στο οξυμένο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων και με στόμφο διαφήμιζε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας. Καθώς χτες ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος πιστοποίησης των 1.200 λογιστών και δικηγόρων που είχαν δηλώσει συμμετοχή, τελικά μόνο 179 (14,9%) πέρασαν στις σχετικές εξετάσεις και θα είναι σε θέση να ενταχθούν στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων, το κόστος των οποίων πέραν του ΕΦΚΑ θα επιβαρύνει και τους ίδιους τους ασφαλισμένους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης ανακοίνωσης του ΕΦΚΑ, μόνο ένας στους τρεις (32,7%) «πέρασε» τις εξετάσεις, απόδειξη ότι η λύση που ως πανάκεια εμφάνιζε το υπουργείο Εργασίας τους τελευταίους μήνες, ήταν απλά το πρόσχημα για να μπάσει σε μια κρίσιμη υπηρεσία του Δημοσίου, όπως είναι η απονομή συντάξεων, τους ιδιώτες.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή, καθώς με πρόσχημα το δραματικό πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση σημαντικών υπηρεσιών. Ενας στόχος τον οποίο σχεδιάζει ακόμα πιο αποφασιστικά να προωθήσει το υπουργείο Εργασίας, μέσα από τον νέο νόμο για τον ΕΦΚΑ που ετοιμάζει και προβλέπει την ιδιωτικοποίηση του «μάνατζμεντ» και την παράδοση και άλλων κρίσιμων λειτουργιών του Οργανισμού σε ιδιωτικές εταιρείες. Ο νέος νόμος μάλιστα θα παρουσιαστεί σήμερα από τον υπουργό Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του.

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητές Συναδέλφισσες,...