ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Date:

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Ανακοίνωση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου «ΕΞΩ ΟΙ Η.Π.Α. – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», 48 χρόνια μετά, παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ΕΝΑΝΤΙΑ στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, ΕΝΑΝΤΙΑ στην πολιτική των Κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ότι ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» στους πιο σκοτεινούς καιρούς.
Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι σε κάθε αγώνα.

Όποια κι αν είναι τα σχέδια των Κυβερνήσεων κάθε φορά, όσο «δεδομένοι» κι αν μοιάζουν οι νόμοι και οι συμφωνίες τους, όσο σκληρή κι αν φαίνεται η καταστολή, όσο ισχυρές κι αν φαίνονται οι συμμαχίες τους, Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ είναι αυτή που μπορεί να τα κάνει «κουρελόχαρτα». Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.
Η κυβέρνηση επικαλείται την «ατομική ευθύνη» για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και την απουσία εμβολιαστικού σχεδίου, που έχει οδηγήσει στη νέα μεγάλη και αυξανόμενη έξαρση της πανδημίας. Καθημερινά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς, ενώ το προσεχές μέλλον (μέχρι τα Χριστούγεννα βάση των εξαγγελιών) φαντάζει δυσοίωνο.
Η υπεράσπιση της ζωής, της υγείας του λαού και της νεολαίας από την πανδημία πρέπει να γίνει υπόθεση του εργατικού –λαϊκού κινήματος, των Εργατικών αλλά και των Συνταξιουχικών Σωματείων.
Σήμερα ο αγώνας των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα, οι νικηφόροι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων στην e-food και την COSCO ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα.
Αντλούμε γνώση, έμπνευση και δύναμη από το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, 48 χρόνια πριν.
Γι΄αυτό ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ στις 17 Νοέμβρη το μήνυμα θα είναι ακόμη πιο δυνατό και θα ακουστεί από χιλιάδες νέους, φοιτητές, εργαζόμενους, συνταξιούχους έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η ανακοίνωση σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Χιλιάδες εργαζόμενοι, απεργοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διατράνωσαν...

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα – Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα

Απεργούν σήμερα, «νεκρώνουν» τους χώρους δουλειάς και διαδηλώνουν σε...

Κυβέρνηση: Σέρνει στα δικαστήρια τα συνδικάτα για να μην απεργήσουν!

Η κυβέρνηση θορυβημένη από τις αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη...

Απεργία: Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΜ – Πώς θα κινηθούν Μετρό, Λεωφορεία, Τραμ

Κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει για την...