Δελτίο τύπου της ΣΕΑ για την απαράδεκτη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων

Date:

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) που εκπροσωπεί 260 πρωτοβάθμια σωματεία των συνταξιούχων σε όλη την χώρα, θεωρεί απαράδεκτη την ενέργεια της κυβέρνησης να ψηφίσει στην Βουλή πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά την ρύθμιση καταβολής των αναδρομικών, στην Εφορία, από αυτά που έλαβαν κουτσουρεμένα μια μερίδα συνταξιούχων με δική της πολιτική απόφαση.
Η ενέργεια της αυτή της κυβέρνησης δεν είναι μόνο απαράδεκτη αλλά και προκλητική όπως και όλη η αντισυνταξιουχική της πρακτική, που είναι συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, όταν με πολιτική της απόφαση δεν απέδωσε τα αναδρομικά στο σύνολο των συνταξιούχων, αλλά περιορισμένα σε μια μερίδα και μόνο για τα ποσά των κύριων συντάξεων δίχως τα ποσά για τα δώρα και τις επικουρικές. Με αυτή την πολιτική της απόφαση από τα 4δίς που ήταν να καταβληθούν αποδόθηκε μόνο το ¼ αυτών.
Όσοι συνταξιούχοι έλαβαν έστω αυτά τα ποσά κουτσουρεμένα, σε λίγο διάστημα τους ήρθε το υπέρογκο χαράτσι της άγριας φορολογίας που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει από το 25έως το 55% του ποσού που έλαβαν.
Όλα αυτά όταν όλες οι κυβερνήσεις τα περασμένα χρόνια τα έχουν τσακίσει τις συντάξεις κύριες, επικουρικές, έκοψαν το ΕΚΑΣ, περιόρισαν τις συντάξεις χηρείας τα πληρωμένα δώρα τους. Όταν το συνολικό τίμημα αυτών των περικοπών που συνεχίζονται υπολογίζεται γύρω στα 8.5 δις Ευρώ για κάθε χρόνο, όταν η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει.
Είναι επίσης χαρακτηριστικά να παρατηρήσουμε ότι παρά τις φανφάρες ορισμένων για την δικαιοσύνη, το ΣτΕ από όλα αυτά δραματικά χρόνια τα χρόνια έχει βγάλει όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους συνταγματικούς και μόνο το συγκεκριμένο διάστημα συνταγματικό.
Τώρα η κυβέρνηση έρχεται με την άγρια φορολογία των αναδρομικών που καταβάλλονται μετά από αρκετά χρόνια άτοκα, σε μια περίοδο που πέραν των άλλων η ακρίβεια μας παίρνει τα υπόλοιπα να πάρει πίσω έστω και αυτά τα λίγα χρήματα. Μας κάνει όμως την χάρη όπως λέει, αφού κάνει ρύθμιση καταβολής των αναδρομικών μέχρι και 48 δόσεις, πού όσοι προσφύγουν σε αυτή θα πληρώσουν νέα επιτόκια 6% κάθε χρόνο!!! Αυτά σε αυτά τα ποσά αφού θα έπρεπε να καταβληθούν σε όλους τους συνταξιούχους με τόκο από την καθυστέρηση πέντε χρόνων, και να μην πληρώσει κανένας φόρο, η κυβέρνηση κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αίσχος.
Καλούμε την κυβέρνηση, να σταματήσει την επαίσχυντη διαδικασία, να μην προβεί σε καμιά φορολόγηση των αναδρομικών από όπου και αν αυτά τα ποσά προκύπτουν, αφού αυτά καταβάλλονται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, στους συνταξιούχους ατόκως.
|Οι συνταξιουχικές οργανώσεις δεν θα το βάλουν κάτω και με τον αγώνα τους θα διεκδικήσουν ότι με την βία έχει αφαιρεθεί στους συνταξιούχους όλα αυτά τα χρόνια.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Το Δελτίο Τύπου σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΟΕΝΓΕ: Κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα απογευματινά...

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Την Κυριακή 21/4/2024 εκλογές στο τοπικό παράρτημα του νομού...

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης για τη διαχείριση του δυστυχήματος

Συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών προχωρούν σε...