Όλες και όλοι στους δρόμους, στη συγκέντρωση της ΟΓΕ και των Σωματείων, την Τρίτη 8 Μάρτη 2022, στην πλατεία Συντάγματος, 6.30μ.μ.

Date:

8η ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Ανακοίνωση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
Όλες και όλοι στους δρόμους, στη συγκέντρωση της ΟΓΕ και των Σωματείων, την Τρίτη 8 Μάρτη 2022, στην πλατεία Συντάγματος, 6.30μ.μ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το ΔΣ της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» χαιρετίζει την παγκόσμια μέρα της Γυναίκας, στηρίζει τους αγώνες των γυναικών για ισοτιμία και χειραφέτηση, ενάντια στην εκμετάλλευση και τη βία, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία, καλεί τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, εξακολουθεί να εμπνέει και σήμερα, το 2022, την οργάνωση και πάλη των γυναικών σε όλο τον κόσμο, όπως και στη χώρα μας.
Σήμερα, την εποχή της ψηφιοποίησης, μπορεί να εξασφαλιστεί σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες με γενική μείωση του εργάσιμου χρόνου και σταθερό ωράριο, με δημόσια και δωρεάν επανειδίκευση, με αξιοπρεπείς μισθούς, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού στους χώρους δουλειάς. Μπορούν να εξασφαλιστούν δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύπτουν τις ανάγκες των γυναικών και των οικογενειών τους σε πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση, προαγωγή της υγείας, τον προγεννητικό έλεγχο και την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, την περίθαλψη ασθενών με COVID αλλά και όλες τις παθήσεις.
Οι γυναίκες εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες, συνταξιούχοι και φοιτήτριες βιώνουν τη βαρβαρότητα της πολιτικής που τις αφήνει έρμαια των νόμων της αγοράς και του κέρδους των επιχειρηματικών κολοσσών, που υπερασπίζεται η πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αντιπαλεύουμε την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που στο όνομα της “ισότητας των φύλων” και της “συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” τσακίζουν τη ζωή των γυναικών και το μέλλον των παιδιών τους. Δεν ανεχόμαστε η κυβέρνηση της ΝΔ να χαρίζει 11 δισ. ευρώ για επιδοτήσεις και προνόμια στους επιχειρηματικούς κολοσσούς, να δίνει 7 δισ. για τα “Rafale” και τις φρεγάτες για να εξυπηρετηθούν οι ΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί, ενώ την ίδια στιγμή καταδικάζει τις γυναίκες και τις οικογένειές τους στην ακρίβεια και τη φτώχεια.
Εντείνουμε την πάλη μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ευρωατλαντικά σχέδια, καθώς η όξυνση της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία στο ουκρανικό μέτωπο προειδοποιεί για τους τεράστιους κινδύνους νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων και τις επιπτώσεις που θα έχει για τον λαό αυτή η εμπλοκή.
Μέσα στον συλλογικό αγώνα της ΟΓΕ, των εργατικών σωματείων, των ενώσεων αυτοαπασχολούμενων, των φοιτητικών συλλόγων μπορεί κάθε γυναίκα να βρει τη δύναμη ώστε με τη δική της αποφασιστική θέληση, στάση, δράση να παλέψει ενάντια στην εκμετάλλευση, στη βία, στους εκβιασμούς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ  ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η Ανακοίνωση σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών στη Βουλή

Η ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών έρχεται για μια ακόμη...

Σεπόλια: Κινητοποίηση για μέτρα προστασίας πεζών, οδηγών και επιβατών στις διαβάσεις των σιδηροδρομικών γραμμών

Μαζική συγκέντρωση στη διάβαση Κωνσταντινουπόλεως και Σεπολίων («Οχτώ») ζητώντας...

ΚΚΕ: Εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας για τη λειτουργία του «Οδοντωτού»

«Εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας για τη λειτουργία του...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών: Κήρυξε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου -Κατάθεση στεφανιού στα Τέμπη

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου...