Παναττική συγκέντρωση την Τρίτη 22/3/22 ώρα 10:30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

Date:

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ  ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στην Παναττική συγκέντρωση την Τρίτη 22/3/22 ώρα 10:30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

Συμμετέχουμε μαζικά στον αγώνα και βροντοφωνάζουμε με όλη μας την δύναμη.

  • Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε και τις περικόψατε
  • Δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, αποδώστε τα πληρωμένα δώρα μας, τα αναδρομικά, το 0.5% του ΑΕΠ.
  • Δεν πρόκειται να δεχθούμε και δεν διεκδικούμε επιδόματα πείνας .
  • Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  • Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και κάθε ανάμειξη στο αιματοκύλισμα των λαών

Δεν ανεχόμαστε, δεν αποδεχόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε με τις αντιλαϊκές πολιτικές σας, δεν θα πέσουμε στον καιάδα που μας οδηγείτε. Αδειάσατε τα ταμεία μας σε όφελος των τραπεζών, μας πήρατε πίσω τις συντάξεις που πληρώσαμε, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, την υγεία, τα κοινωνικά μας δικαιώματα. Συνεχίζετε να μας αδικείτε με νέες περικοπές στις συντάξεις αφαιρώντας τη μια «εθνική σύνταξη», δύο ακόμη συντάξεις με τις ανυπόφορες αυξήσεις των τιμών ειδών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, στα καύσιμα.
Είμαστε ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα και διεκδικούμε ότι έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανένα, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτε.
Όσοι μέχρι σήμερα κυβερνήσατε και σήμερα συνεχίζετε, είστε στο ίδιο καράβι και κάνετε κρουαζιέρα με αυτούς που σας δίνουν τις εντολές να μας αδικείτε για την αύξηση των αμύθητων κερδών τους. Είστε όλοι υπεύθυνοι για την καταστροφή μας, δεν θα επιλέξουμε πολιτικούς δήμιους. Αρκετά έχετε ταλαιπωρήσει τους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου με τις κοροϊδίες,  τις ψεύτικές υποσχέσεις και τις στημένες αντιπαραθέσεις σας, για να υποδαυλίζετε διαφορές –που εσείς έχετε δημιουργήσει- ανάμεσα στους ταλαιπωρημένους, για να εξαγοράζεται ψήφους και θύματα σε κάθε εκλογές, για να συνεχίζετε τη δική μας καταστροφή και των παιδιών μας.
Οι συνταξιούχοι είμαστε στο δρόμο του αγώνα, έχουμε την γνώση, έχουμε  την πείρα, μέσα από την δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά, αντισυνταξιουχικά μέτρα.
Είμαστε στο δρόμο του αγώνα γιατί ξέρουμε ότι μόνο με αυτόν μπορούμε να σταματήσουμε τα νέα μέτρα που μαγειρεύετε, για να ολοκληρώστε το αντιασφαλιστικό σας πάζλ, το οποίο προσπαθείτε να κουκουλώσετε τάζοντας «αυξήσεις» για το 2023.
Συνάδελφοι συναδέλφισσες
Καμιά επανάπαυση. Μας τσάκισαν τα δικαιώματα την περίοδο της κρίσης που οι επιχειρηματικοί όμιλοι δημιούργησαν, τώρα συνεχίζουν στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης στον ίδιο δρόμο. Όλοι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν αυτό το διάστημα χειροτερεύουν την θέση των συνταξιούχων των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων, ιδιωτικοποιούν ότι έχει απομείνει από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, όλα παραδίδονται στις ορέξεις της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και στο χρηματιστηριακό τζόγο.
Η  ανησυχία μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν μπροστά στα μάτια μας ζούμε έναν ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την καταδικαστέα εισβολή της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας στην Ουκρανία.  Απαιτούμε τώρα να σταματήσει κάθε συμμετοχή, κάθε ανάμειξη στο αιματοκύλισμα και τον σφαγιασμό των λαών από τους ιμπεριαλιστές. Την υποκρισία των ιμπεριαλιστών της Δύσης που είναι και αυτοί στο ίδιο στρατόπεδο, στην ίδια λογική και έχουν τις ίδιες ευθύνες, που έφτασαν στο σημείο να απαγορεύουν ακόμη τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις των Ρώσων καλλιτεχνών και αθλητών. Αίσχος.
Συνεχίζουμε. Όλοι στον δρόμο του αγώνα να μας αποδοθούν όλα αυτά που αδίκως για δέκα χρόνια μας περικόπτουν, να σταματήσουμε τις νέες μειώσεις.
Να μην λείψει κανένας από την μεγάλη Παναττική συγκέντρωση 22.3.2022 και ώρα 10.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και την πορεία στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Hellenic Train: Αξιώνει και αποζημιώσεις για …ζημιές μετά το έγκλημα στα Τέμπη

Κυνικά και αδίστακτα η Hellenic Train αξιώνει αποζημιώσεις, μετά...

Ινδία: Δύο νεκροί και 35 τραυματίες από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας

Δύο νεκροί και 35 τραυματίες είναι ο απολογισμός του...

Τέμπη: Δίωξη σε τέσσερα άτομα για παράβαση καθήκοντος

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία πρωτοδικών...