ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Date:

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
synelefsi 2022 1Την Τετάρτη 30 του Μάρτη 2022, στο ξενοδοχείο NOVOTEL πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων συνταξιούχων σιδηροδρομικών.
Τα Θέματα που απασχόλησαν τη συνέλευση ήταν:
Η ακρίβεια και η πάλη των συνταξιούχων, το συνταξιοδοτικό και οι περικοπές στις συντάξεις, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ που προωθεί η κυβέρνηση, η υγεία και το νέο ΕΣΥ, η καθυστέρηση στην έκδοση των επικουρικών συντάξεων, η χορήγηση των δευτερευουσών απολαβών στους συναδέλφους που τα δικαιούνται, τα αναδρομικά από τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων και τα δώρα, οι υπηρεσιακές ταυτότητες στους συναδέλφους μεταταγμένους, η αποζημίωση στους συναδέλφους που δεν έχει χορηγηθεί σωστά, η ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου και η απαξίωσή του που προώθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή κυβέρνηση.
Στη Γενική Συνέλευση εκλέχτηκε προεδρείο που διηύθυνε τις εργασίες της Συνέλευσης και το αποτελούσαν οι συνάδελφοι: Δολιανίτης Τάσος πρόεδρος, Σουρμελής Κων/νος αντιπρόεδρος και Ευθυμίου Δημήτρης γραμματέας.
Ο πρόεδρος Σωτήρης Ραυτόπουλος παρουσίασε τον Διοικητικό Απολογισμό του ΔΣ.
Ο ταμίας Θανάσης Μελούδης εισηγήθηκε τον Οικονομικό Απολογισμό έτους 2021 και τον Προϋπολογισμό έτους 2022.
Ο Δημήτρης Μάγκανος. Παρουσίασε την Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.
Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε ο Διοικητικός Απολογισμός από τη Γενική Συνέλευση και ομόφωνα εγκρίθηκαν ο Οικονομικός Απολογισμός 2021 και ο Προϋπολογισμός 2022.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Σωτήρης Ραυτόπουλος, κλείνοντας τη Γενική Συνέλευση, επισήμανε τα παρακάτω:
Γνωρίζουμε την κατάσταση και τις συνθήκες μέσα στις οποίες αναπτύσσουμε τη δράση μας και το ποιες δυνάμεις έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζουμε επίσης ότι καμία κατάκτηση των συνταξιούχων δεν χαρίστηκε, αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής και ασίγαστης ταξικής πάλης. Αυτό τον δρόμο θα τον ακολουθήσουμε με συνέπεια για να προασπίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδικών μας. Η σημερινή Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας πρέπει να αποτελέσει σταθμό για την παραπέρα δράση μας, ιδιαίτερα τώρα μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Με την παραπέρα μαζικοποίηση του Σωματείου και την εγγραφή νέων μελών, με τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μας σταθερά στο μέτωπο των αγώνων αλλά και μέσα από διάφορες εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Σε αυτή την προσπάθεια σας καλούμε να συμβάλετε όλοι.
Στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης, εκλέχτηκε Ψηφολεκτική Επιτροπή με τους συναδέλφους Κώστα Ριζούλη, Γιάννη Ξένο, Γιώργο Μανούκο και  πραγματοποιήθηκε η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής που θα διεξάγει τις εκλογές του Σωματείου την Τετάρτη 13 Απρίλη 2022.
Μετά από μυστική ψηφοφορία στην Εφορευτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι συνάδελφοι: Θεόδωρος Γιαννακόπουλος, Δήμος Χριστόπουλος, Κώστας Τσαμούταλης και αναπληρωματική η συναδέλφισσα Άννα Τσάλτα.

synelefsi 2022 2

synelefsi 2022 3

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Εκλέχτηκε Διοικητικό Συμβούλιο στο Παράρτημα Αχαΐας της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την...

Οδοντωτός: Ετοιμάζονται για ξεσηκωμό σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες και παράγοντες της...

Τεχνικός σύμβουλος για Τέμπη: Υπάρχει μονταζιέρα και στα βίντεο από τα δύο τρένα

Για παραποιημένα βίντεο που δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία, πριν...

Τέμπη: Ζητούν τους αποδέκτες των 25 τόνων χημικού διαλύτη

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών,...