Νίκος Παππάς: 600 εκατ. επενδύσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «έγιναν αέρας» με υπογραφή Καραμανλή

Date:

«600 εκατ. ευρώ επενδύσεις, για τις οποίες είχε δεσμευτεί η Hellenic Train, πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έγιναν αέρας κοπανιστός με δική σας υπογραφή», επεσήμανε, απευθυνόμενος στον Κώστα Καραμανλή, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές οδικές μεταφορές επιβατών και την αναδιοργάνωση των ΟΣΕ Α.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ζητώντας τις σχετικές εξηγήσεις, «με βάση τη σύμβαση δημοσίου – ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που κληρονομήσατε από εμάς, το δημόσιο εισέπραξε 300 εκατ. ευρώ την περίοδο 2016 – 2021. Τον Νοέμβριο του 2019 υπογράψατε μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία, το οποίο προέβλεπε επενδύσεις πλέον των 700 εκατ. ευρώ». Για να συμπληρώσει: «Τον Δεκέμβριο του 2020 κατατέθηκε στο υπουργείο, εγκεκριμένη από το Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η σύμβαση μεταξύ των δύο μερών, η οποία προέβλεπε τα ίδια ποσά επενδύσεων, ώστε να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2021. Και αυτή φέρει τη δική σας υπογραφή, την παραλάβατε. Τότε, όμως, ξεκινήσατε μία νέα διαπραγμάτευση από το μηδέν και τελικά φέρατε μία σύμβαση, η οποία πηγαίνει τις επενδύσεις στα 160 εκατ. ευρώ. Να φέρετε το μνημόνιο συνεργασίας και την τελική σύμβαση στη βουλή για να δούμε τις διαφορές. Η ανάγκη για διαφάνεια δεν πρέπει να υποτάσσεται στη απόκρυψη στοιχείων».

Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο βουλευτής του Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι «14 από τους 16 φορείς που ρωτήθηκαν βρήκαν το νομοσχέδιο φωτογραφικό. Δεν σας απασχόλησε η άποψή τους, όπως δεν σας απασχόλησε η άποψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου που λέει ότι δεν μπορείτε να παρατείνετε αενάως τη σύμβαση ΟΑΣΑ – ΚΤΕΛ».

Για τον σιδηρόδρομο

Σχολιάζοντας την κατάσταση του σιδηροδρόμου, τόνισε: «Τα τρία χρόνια της δικής σας θητείας δεν έχει γίνει κανένα απολύτως έργο στον σιδηρόδρομο. Εμμέσως το παραδεχθήκατε. Η γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη δεν έχει τηλεδιοίκηση, τα δρομολόγια από Πειραιά για αεροδρόμιο γίνονται με μετεπιβιβάσεις, η Ξάνθη και η Κομοτηνή δεν έχουν δει τρένο για χρόνια, ενώ για να πας στην Ηλεία πας με κάθε άλλο μέσο μεταφοράς εκτός από τρένο». Επικαλέστηκε, μάλιστα, και την Hellenic Train, η οποία σε ανακοίνωσή της έχει ρίξει το φταίξιμο της αναβολής των δρομολογίων της στην κακή κατάσταση του δικτύου.

athesntransport.com

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Φωτογραφίες από τη σημερινή Γενική Συνέλευση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Φωτογραφίες από τη σημερινή Γενική Συνέλευση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»      

Κυβέρνηση: Με τροπολογία θεσπίζει ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής που διερευνά το έγκλημα στα Τέμπη

Με τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο σχέδιο...

ΗΠΑ: Στη Μινεσότα εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη – Εκκενώνονται σπίτια

Ένα τρένο που μετέφερε αιθανόλη εκτροχιάστηκε τα ξημερώματα της...

Τέμπη: Προσβολή νεκρών – Η Hellenic Train επέστρεψε σε οικογένειες το αντίτιμο του εισιτηρίου

Σε μια εξοργιστική και προσβλητική ενέργεια στη μνήμη των...