Περιμένοντας τη σύνταξη επτά χρόνια

Date:

Περιμένοντας τη σύνταξη επτά χρόνια

Σε ομηρία και απόγνωση βρίσκονται συνταξιούχοι του δημοσίου και των ΔΕΚΟ, οι οποίοι επί επτά χρόνια περιμένουν να λάβουν ένα σημαντικό μέρος των συντάξεών τους, λόγω υποχρεωτικής ασφάλισης στα κλαδικά ταμεία ΤΣΜΕΔΕ, ταμείο νομικών και ΤΣΑΥ και εισπράττουν… μόνο θα.

Από τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα όλες οι υποσχέσεις που έχουν αποσπάσει αποδείχτηκαν «γράμμα κενό», με αποτέλεσμα να είναι στα «κεραμίδια».

«Ο ΕΦΚΑ, εξαγγέλλοντας το 2022 ότι δήθεν θα μας πληρώσει τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο…κοκ, το τραβάει από μήνα σε μήνα και ουσιαστικά μας κοροϊδεύει.
Το ερώτημα είναι γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος και 65.000 μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι τιμωρούμαστε, υποχρεούμενοι να ζούμε με μισή σύνταξη για έξι και επτά χρόνια; Επειδή ήμασταν οι πλέον συνεπείς και καταβάλλαμε υποχρεωτικά δύο πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία μας για 30 και 40 χρόνια;», αναρωτιέται ο Γιάννης Αντωνιάδης, που συνταξιοδοτήθηκε ως μηχανικός του Δημοσίου από τον ΟΣΕ.

Στην ίδια κατηγορία υπάρχουν τουλάχιστον 50 συνταξιούχοι του δημοσίου στον Βόλο, οι οποίοι αναμένουν να εισπράξουν τη σύνταξη έχοντας καταβάλει τις αντίστοιχες εισφορές, όμως, αυτό δεν γίνεται.

«Είναι δυνατόν μετά από επτά χρόνια να μην έχει ο ΕΦΚΑ έτοιμο το λογισμικό;
Ο κ. Χατζιδάκης λέει ότι πλήρωσε παλιές εκκρεμείς συντάξεις και τώρα ο ΕΦΚΑ πληρώνει συντάξεις του 2020 και μετά. Λέει ψέματα. Είμαστε απλήρωτοι από το 2016. Ντροπή του», σχολίασε ο κ. Αντωνιάδης, κάνοντας λόγο για παρακράτηση των χρημάτων από το κράτος επί επτά ολόκληρα χρόνια.

«Και όταν πληρωθούμε θα πάρουμε τα χρήματα που μας οφείλονται άτοκα, ενώ το κράτος χρεώνει στους πολίτες υψηλούς τόκους αν καθυστερήσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο», σχολίασε επίσης ο ίδιος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι θιγόμενοι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Με πανό και συνθήματα αξίωσαν από την κυβέρνηση να σταματήσει «ο εμπαιγμός και να καταβάλει τα χρήματα των συντάξεων».

Σημειώνεται επίσης ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν κατατεθεί επερωτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ στις οποίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αλλά και ο διοικητής του ΕΦΚΑ απαντούν ότι ήδη απονέμονται συντάξεις με το νέο λογισμικό που βρίσκεται σε πιλοτική-δοκιμαστική εφαρμογή.

«Λένε ψέματα. Προχθές διαδηλώσαμε στη ΔΕΘ ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Όμως, στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη δεν ακούσαμε τίποτε», καταλήγει ο κ. Αντωνιάδης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Πηγή: ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΔΕΣΚ-Σ: Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Απρίλη

Ανακοίνωση για την απεργία της 17ης Απριλίου, εξέδωσε η...

Tύρναβος: Μαθητές φύτεψαν 57 ελιές για τους νεκρούς του εγκλήματος των Τεμπών

Να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών και οι...

Η πρώτη ζωγραφική απεικόνιση που έχει σιδηροδρομικό ενδιαφέρον

Η πρώτη ζωγραφική απεικόνιση που έχει σιδηροδρομικό ενδιαφέρον του Παναγιώτη...