ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ: Με μαζική διαδήλωση στο Μαξίμου διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί

Date:

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ: Με μαζική διαδήλωση στο Μαξίμου διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί

Το συνταξιουχικό κίνημα δεν καταθέτει τα όπλα, θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στην παραπέρα μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων και για την επιστροφή όσων τους έκλεψαν. Αυτό το μήνυμα έστειλε η μαζική κινητοποίηση των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην Αθήνα.

Οι συνταξιούχοι της Αττικής συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και από εκεί πορεύτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι συνταξιούχοι ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η οποία τελικά ορίστηκε για την Παρασκευή 14 Οκτώβρη, στις 12.30 μ.μ.

«Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε», τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Οι λύσεις θα έρθουν με τους δικούς μας αγώνες και όχι με την εναλλαγή των κομμάτων στην κυβέρνηση, σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν μας κοροϊδεύουν με υποσχέσεις». «Δεν συμβιβαζόμαστε με την αθλιότητα και τα λίγα ψίχουλα που μας πετάνε», υπογράμμισε.

Στην κινητοποίηση μίλησαν ακόμα οι Ερμόλαος Λινάρδος, γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος των Συνταξιούχων Μηχανικών και Αναγνώστης Μουμτζής, από την ΠΕΣ – ΝΑΤ.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν μεταξύ άλλων: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα. Να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια. Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας. Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Στη Βουλή η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών

Στη Βουλή έφτασε η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών. Μετά...

Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία: 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για χειρουργείο

Τρεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων...