Ημερίδα για το… τρένο της Κρήτης

Date:

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής  συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, τον Δήμο Ηρακλείου και τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Ε.Μ.Π. ημερίδα με θέμα: “Μέσα σταθερής τροχιάς στην Κρήτη | Θέσεις  – Αντιθέσεις – Συγκλήσεις”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου, στις 09:30 το πρωί, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα Καστελάκη και θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές:

“Με το βλέμμα στο μέλλον και την ανάγκη της πολυτροπικότητας στην κυκλοφορία, επιστήμονες και πολιτειακοί παράγοντες θα αναπτύξουν την ανάγκη κατασκευής μέσων σταθερής τροχιάς στην Κρήτη ως βασικό σημείο αναφοράς των προσπαθειών για ασφαλείς μετακινήσεις και διαμόρφωση σύγχρονου χαρακτήρα στο νησί.

Αν και η κατασκευή Σιδηροδρόμου στην Κρήτη έχει προταθεί από το 1900, πρέπει να μπει τώρα πιο δυναμικά στην ατζέντα των έργων για το νησί. Συζητάμε πια για σύγχρονο τραίνο που μαζί με τραμ στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, θα δώσουν απάντηση στις απειλές από την κλιματική κρίση.

Η κατασκευή και λειτουργία σε λίγα χρόνια, του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδος στο Ηράκλειο, που σύμφωνα με τις προβλέψεις θα εξυπηρετεί ετήσια 12.000.000 επιβάτες, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την προώθηση ενός σιδηροδρομικού έργου που θα διατρέχει την Κρήτη από το ανατολικό στο δυτικό της άκρο.

Με τον τουρισμό και τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη έχει ήδη αποδειχθεί ότι οι πόλεις στο νησί αδυνατούν να συνεχίσουν να εξαρτώνται από το αυτοκίνητο. Πρόκειται για στόχους ικανούς να κινητοποιήσουν τους πολίτες της Κρήτης. Πρώτοι οι τοπικοί παράγοντες οφείλουν να τους αναδείξουν, ώστε η ελληνική πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί”.

Το οριστικό πρόγραμμα θα δημοσιευθεί  τις επόμενες μέρες.

cretalive.gr

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εργαζόμενοι στην Hellenic Train: Διαμαρτυρία στα γραφεία της εταιρείας ενάντια τις απολύσεις

Σε διαμαρτυρία στα γραφεία της Hellenic Train στην Αθήνα...

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση στην Hellenic Train ενάντια στις 200 απολύσεις από το κλείσιμο 34 εκδοτηρίων

Κινητοποίηση έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν με...

Φωτογραφίες από την εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Τρίπολη

Φωτογραφίες από την εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Τρίπολη Με...

Μαθητές – Φοιτητές: Μεγάλη διαδήλωση για το έγκλημα στα Τέμπη

Τηρώντας τον «όρκο» της νέας γενιάς ότι το έγκλημα...