Σιδηρόδρομος στην Κύπρο; «Έχει ανοίξει η πόρτα, έχουμε κάνει το πρώτο βήμα»

Date:

Για πρώτη φορά το θέμα της δημιουργίας σιδηρόδρομου στην Κύπρο και οι προοπτικές συγχρηματοδότησης του, τέθηκαν ενώπιον της ίδιας της Ευρωπαίας Επιτρόπου Μεταφορών Αντίνα Βάλεαν, με αφορμή την επίσκεψή της στο νησί για το συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2022».

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που παρατέθηκε μετά από κοινή συνάντηση με την κ. Βάλεαν και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητριάδη, είναι η πρώτη φορά που το θέμα της δημιουργίας σιδηρόδρομου αλλά και τραμ στην Κύπρο τίθεται σε τέτοιο υψηλό επίπεδο.

«Υπάρχουν οι μελέτες και έγινε αρκετά καλή προεργασία, ενώ γνωρίζουμε ότι με ελαφρύ σιδηρόδρομο μπορούν να ενωθούν οι κύριες πόλεις της Κύπρου και το αεροδρόμιο», είπε και πρόσθεσε ότι «συζητήσουμε και τρόπους συγχρηματοδότησης αυτού του έργου γιατί πλέον πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά».

Το έργο αυτό, συνέχισε, είναι το επόμενο βήμα στο να αντιμετωπίσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και το μεγάλο κόστος μετακίνησης που έχει επιφέρει το αυξημένο κόστος της ενέργειας και υπέδειξε ότι «με βάση τις μελέτες που έχουμε, μπορεί να εγκατασταθεί μέσα στο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων που έχουμε».

Σήμερα, τόνισε ο κ. Καρούσος, «έχει ανοίξει η πόρτα, έχουμε κάνει το πρώτο βήμα και φυσικά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν πλέον για να προωθήσουμε και να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη συγχρηματοδότηση από διάφορα ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία υπάρχουν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Διεθνής Εκδήλωση Σιδηροδρομικών: Οι ιδιωτικοποιήσεις των Σιδηροδρόμων στην Ευρώπη και οι τραγικές επιπτώσεις τους

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα...

Πάτρα: Βλάβη σημειώθηκε στην γραμμή του Προαστιακού στο Ρίο

Νέα βλάβη σημειώθηκε στον Προαστιακό της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες...

Γαλλία: Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής...

Μεγάλη αύξηση της ανεργίας

Μεγάλη αύξηση στο ποσοστό ανεργίας καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ το...