«ΕΝΟΤΗΤΑ»: ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Date:

«ΕΝΟΤΗΤΑ»: ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Ανακοίνωση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
49 Χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν επίκαιρα και δείχνουν το δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.
Ο εορτασμός της 17ης του Νοέμβρη δεν είναι απλά ημέρα μνήμης. Είναι μέρα δράσης και οργανωμένου αγώνα, ιδιαίτερα σήμερα που οι οικογένειές μας έρχονται αντιμέτωπες με το τεράστιο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα πάντα. Που μπαίνουν ολοένα και νέα εμπόδια στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τα παιδιά μας, που οι συντάξεις μας συρρικνώνονται με τους νόμους τους, ιδιαίτερα τα τελευταία 12 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις.
Το σύνθημα «έξω οι ΗΠΑ,  έξω το ΝΑΤΟ» που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου γίνεται σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, τη στιγμή που ένας νέος πόλεμος έχει ξεσπάσει στη γειτονιά μας αυτή τη φορά με τη χώρα μας να εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά τόσο οικονομικά (πάνω από 6δις € το χρόνο στο ΝΑΤΟ) όσο και στρατιωτικά.
Στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες, καλούμαστε και πάλι να ματώσουμε για τα κέρδη τους την ώρα που οι επιχειρήσεις ενέργειας, τουρισμού, τροφίμων, φαρμάκων κ.ά. ξεπερνούν κάθε ρεκόρ κερδών. Που ο αυταρχισμός εντείνεται όσο βαθαίνει η αντιλαϊκή πολιτική, έχουμε ευθύνη και χρέος απέναντι σε μας και τα παιδιά μας να σταθούμε γερά στα πόδια μας, να συμβάλουμε από τη μεριά μας να μείνουν ζωντανά τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, για συλλογικό οργανωμένο αγώνα, που γεννά ανεξάντλητα όρια αντοχής και δύναμης στον άνθρωπο.
Ο Νοέμβρη δείχνει πως σε κάθε «δύσκολο χειμώνα» ο λαός μπορεί να επιβάλει το δίκιο του, με την οργανωμένη δύναμή του.
Το Νοέμβρη του 1973, ο λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών, στα εγχώρια και ξένα στηρίγματά της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Τότε κάποιοι έλεγαν «η Χούντα είναι πανίσχυρη» ενώ άλλοι «συμβούλευαν» το λαό και τη νεολαία να περιμένουν, την «αλλαγή εκ των έσω» κ.ά.  Η ιστορία όμως τους διέψευσε.
Ο λαός με τους αγώνες και τις θυσίες του, απέδειξε ότι η δύναμη είναι στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα. Αυτά τρόμαξαν τη Χούντα, αυτά τρομάζουν πάντα τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όσους θέλουν το λαό, τους νέους ανθρώπους στην «αναμονή» και όχι πρωταγωνιστές στην πάλη για ζωή που έχουν ανάγκη.
Καλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.
Το ΔΣ της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» θα καταθέσει στεφάνι για τη φετινή επέτειο στο χώρο του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2022, στις 10.30 π.μ.

Ο Πρόεδρος    ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γεν. Γραμματέας    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η Ανακοίνωση σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Διεθνής Εκδήλωση Σιδηροδρομικών: Οι ιδιωτικοποιήσεις των Σιδηροδρόμων στην Ευρώπη και οι τραγικές επιπτώσεις τους

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα...

Πάτρα: Βλάβη σημειώθηκε στην γραμμή του Προαστιακού στο Ρίο

Νέα βλάβη σημειώθηκε στον Προαστιακό της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες...

Γαλλία: Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής...

Μεγάλη αύξηση της ανεργίας

Μεγάλη αύξηση στο ποσοστό ανεργίας καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ το...