Η Π.Ο.Σ. για το Πολυτεχνείο

Date:

Η Π.Ο.Σ. για το Πολυτεχνείο
Το   Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών χαιρετίζει και τιμά την 49η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση  του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.
Το   σύνθημα   ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  που ηχούσε τότε στην εξέγερση κατά της δικτατορίας, συμβόλιζε τη μάχη για τη Δημοκρατία, τον αγώνα για το δικαίωμα της Ελευθερίας.
ΣΗΜΕΡΑ παραμένει επίκαιρο και καθοδηγεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, φοιτητές, μαθητές, όλη την κοινωνία για:

  • Να παλέψει για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για υπογραφή Σ.Σ.Ε., για δημόσια παιδεία και υγεία, για ισονομία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη.
  • Να παλέψει ενάντια στην ακρίβεια για να σταματήσει η φτωχοποίηση που περιβάλλει το σύνολο της κοινωνίας.
  • Να παλέψει για το δικαίωμα της απεργίας και διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Οι δοκιμασίες που μας αναγκάζουν να περνάμε καθημερινά, αγγίζουν όλα τα κοινωνικά στρώματα, γι΄αυτό και πρέπει να αφυπνιστούμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Και οι φοιτητές τότε, όλοι μαζί έδωσαν τον αγώνα τους για την ελευθερία παλεύοντας για το μέλλον και το αύριο μιας ολόκληρης κοινωνίας. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε κι εμείς σήμερα. Είναι χρέος μας να αντιδράσουμε. Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε τον αγώνα τους.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, τιμώντας τους ήρωες του Πολυτεχνείου την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 θα καταθέσει στεφάνι στις 11.00’,  γιατί δεν τους ξεχνάμε τους τιμάμε.
Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στην καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πορεία αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Η ανακοίνωση σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΕΙΝΑΠ: Σχέδια της κυβέρνησης για «άνοιγμα» του ΕΣΥ στην ιδιωτική ασφάλιση

Η ΕΙΝΑΠ «καταγγέλλει τα αναγγελθέντα σχέδια της κυβέρνησης της...

Και επισήμως κουρελόχαρτο η σύμβαση με τη Hellenic Train

Κατατέθηκε στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί εντός τριημέρου από...