Πάνω από 2,5 εκατ. άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη!

Date:

Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις της τελευταίας 12ετίας ήταν αυτές που πραγματοποιήθηκαν για το έγκλημα στα Τέμπη καθώς πήραν μέρος πάνω σ’ αυτές από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή τουλάχιστον το 30% του πληθυσμού της Ελλάδας, σύμφωνα με τα ευρήματα του πολιτικού βαρόμετρου της «Public Issue» για τον Μάρτη του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα καταγράφει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις όσων είναι άνω των 17 ετών. Δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνει τις εκατοντάδες κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν χιλιάδες μαθητές γυμνασίων και πρώτων τάξεων του Λυκείου σε κάθε γωνιά της χώρας.

Επίσης στην πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου καταγράφονται και ορισμένα συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με τις κινητοποιήσεις των τελευταίων 12 ετών. Έτσι, σύμφωνα με το βαρόμετρο της «Public Issue» το 2011 (την περίοδο μετά το πρώτο μνημόνιο) συμμετείχε το 29% του πληθυσμού και το 2016 για το ασφαλιστικό, το 27% του πληθυσμού.

Επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι το 58%, δηλαδή σχεδόν 6 στους 10, θεωρεί ότι «πολύ» και «αρκετά» ευθύνεται η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την άποψη έχει το 70% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια άποψη έχει και το 30% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Τέλος σύμφωνα με την έρευνα, όσον αφορά τα αισθήματα που κυριαρχούν σήμερα στην ελληνική κοινωνία, καταγράφεται πώς το 40% νιώθει οργή και αγανάκτηση, διαφοροποιημένα κατά πολύ σε σχέση με προηγούμενες έρευνες της ίδιας εταιρείας. Επίσης ένα ποσοστό 16% νιώθει απογοήτευση, 15% ανησυχία και άγχος και ένα 11% λύπη και στενοχώρια.

 

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Σε νέες ημερομηνίες οι απολογίες 5 στελεχών του ΟΣΕ

Προθεσμία για να απολογηθούν για τις 19, 20 και...

Δραστηριότητες του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Νομού Αττικής (ΕΚΔΡΟΜΗ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ – ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ)

Δραστηριότητες του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Νομού Αττικής (ΕΚΔΡΟΜΗ...

Τέμπη: Ποιες παραβάσεις δείχνει το προκαταρκτικό πόρισμα της ΡΑΣ για την τραγωδία

Ελλιπή και κατά συνέπεια ανεπαρκή εκπαίδευση των σταθμαρχών που...

Τέμπη: Την Παρασκευή απολογούνται τα πέντε διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι κλήθηκαν για απολογία...