Πάνω από 2,5 εκατ. άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη!

Date:

Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις της τελευταίας 12ετίας ήταν αυτές που πραγματοποιήθηκαν για το έγκλημα στα Τέμπη καθώς πήραν μέρος πάνω σ’ αυτές από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή τουλάχιστον το 30% του πληθυσμού της Ελλάδας, σύμφωνα με τα ευρήματα του πολιτικού βαρόμετρου της «Public Issue» για τον Μάρτη του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα καταγράφει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις όσων είναι άνω των 17 ετών. Δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνει τις εκατοντάδες κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν χιλιάδες μαθητές γυμνασίων και πρώτων τάξεων του Λυκείου σε κάθε γωνιά της χώρας.

Επίσης στην πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου καταγράφονται και ορισμένα συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με τις κινητοποιήσεις των τελευταίων 12 ετών. Έτσι, σύμφωνα με το βαρόμετρο της «Public Issue» το 2011 (την περίοδο μετά το πρώτο μνημόνιο) συμμετείχε το 29% του πληθυσμού και το 2016 για το ασφαλιστικό, το 27% του πληθυσμού.

Επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι το 58%, δηλαδή σχεδόν 6 στους 10, θεωρεί ότι «πολύ» και «αρκετά» ευθύνεται η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την άποψη έχει το 70% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια άποψη έχει και το 30% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Τέλος σύμφωνα με την έρευνα, όσον αφορά τα αισθήματα που κυριαρχούν σήμερα στην ελληνική κοινωνία, καταγράφεται πώς το 40% νιώθει οργή και αγανάκτηση, διαφοροποιημένα κατά πολύ σε σχέση με προηγούμενες έρευνες της ίδιας εταιρείας. Επίσης ένα ποσοστό 16% νιώθει απογοήτευση, 15% ανησυχία και άγχος και ένα 11% λύπη και στενοχώρια.

 

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Έχει κυκλοφορήσει το Ημερολόγιο της ΔΕΣΚ-Σ για το 2024.

Έχει κυκλοφορήσει το Ημερολόγιο της ΔΕΣΚ-Σ για το 2024. Διατίθεται...

Επισπεύδεται η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών

Κατά πέντε μήνες τουλάχιστον, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς,...

Το γερμανικό ταξιδιωτικό χάος εν μέσω κακοκαιρίας οφείλεται στην έλλειψη επενδύσεων στους σιδηροδρόμους

Η έντονη χιονόπτωση σε περιοχές της Γερμανίας έχει σταματήσει...

Παγκρήτια κινητοποίηση συνταξιούχων για ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις

Στον δρόμο του αγώνα βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας...