Επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου: Αντιδρούν οι μηχανοδηγοί στα δοκιμαστικά δρομολόγια

Date:

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στους μηχανοδηγούς τα δοκιμαστικά δρομολόγια που είναι προγραμματισμένα για σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου, παραμονή της κυβερνητικής αναγγελίας για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, καθώς μερίδα εργαζομένων δεν επιβιβάστηκαν στα τρένα ζητώντας σαφείς οδηγίες για τους κανόνες ασφάλειας.

Στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Μεταφορών Γ. Γεραπετρίτη ανακοίνωσε, πως, την Τετάρτη 22 Μαρτίου θα ξεκινήσει σταδιακά η επιστροφή των δρομολογίων σε τρένα και Προαστιακό. Στη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, αντίστροφη μέτρηση κάνουν τα δρομολόγια επιβατικών αμαξοστοιχιών προς Δράμα – Φλώρινα, όπως και το εμπορικό προς Ειδομένη – Προμαχώνα.

Μόνο, που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ThessToday.gr, μηχανοδηγοί αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στα δοκιμαστικά δρομολόγια, υιοθετώντας φωνές συνδικαλιστών που από την πρώτη στιγμή ήταν αντίθετοι στο εν λόγω εγχείρημα, έως ότου δοθούν σαφείς οδηγίες για τους κανόνες της επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου. Για αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με τη Hellenic Train, ενώ γίνουν σειρά από συναντήσεις της εταιρείας με εκπροσώπους Σωματείων, καθώς στο τραπέζι θα τεθούν και ζητήματα ασφαλείας.

Πάντως, πηγές της Hellenic Train υποστηρίζουν στο ThessToday.gr ότι ο ΟΣΕ είναι έτοιμος από κάθε άποψη, με βάση την εντολή που έχει λάβει από το αρμόδιο υπουργείο για την τοποθέτηση δύο σταθμαρχών σε κάθε βάρδια, ακόμη και τη νυχτερινή, ωστόσο βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργάνων.

Μετά τις συγκεκριμένες εξελίξεις δεν αποκλείεται σύμφωνα με αρμόδιες πηγές να ανακοινωθεί 48ωρη απεργία στον ΟΣΕ.
Με πληροφορίες από thesstoday.gr 

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Σε νέες ημερομηνίες οι απολογίες 5 στελεχών του ΟΣΕ

Προθεσμία για να απολογηθούν για τις 19, 20 και...

Δραστηριότητες του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Νομού Αττικής (ΕΚΔΡΟΜΗ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ – ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ)

Δραστηριότητες του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Νομού Αττικής (ΕΚΔΡΟΜΗ...

Τέμπη: Ποιες παραβάσεις δείχνει το προκαταρκτικό πόρισμα της ΡΑΣ για την τραγωδία

Ελλιπή και κατά συνέπεια ανεπαρκή εκπαίδευση των σταθμαρχών που...

Τέμπη: Την Παρασκευή απολογούνται τα πέντε διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι κλήθηκαν για απολογία...