Τέμπη: Ελεύθερος αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Date:

Ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης μετά την απολογία του για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συμβασιούχος σταθμάρχης υποστήριξε πως επέστρεφε καθημερινά από την εργασία του με το βραδινό τρένο στις 10:15 ή 10:30 καθώς κατοικεί στον Βόλο.

Επομένως βάσει αυτού του γεγονότος δεν θα μπορούσε να είναι παρών μέχρι τις 11 το βράδυ, όταν έγιναν και οι κρίσιμοι χειρισμοί στον πίνακα ελέγχου που οδήγησαν τις δύο αμαξοστοιχίες στη σύγκρουση.

Επιπλέον υποστήριξε πως η εργασία του ήταν 40 ώρες εβδομαδιαίως, είτε 8ωρα επί 5 ημέρες, είτε 6 ώρες και 40′ επί 6 ημέρες, άρα δεν υπήρχε δυνατότητα να παραμένει στο σταθμαρχείο πέραν τις 10 το βράδυ που σχολούσε.

Επιπλέον ανέφερε η εργασία του ήταν πάντοτε επικουρική, επομένως εκτελούσε πάντοτε εντολές από τον εκάστοτε εμπειρότερο συνάδερφο με τον οποίο ήταν σε κάθε βάρδια.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΕΦΚΑ: Κατά 25% μικρότερος ο μέσος μισθός σε σχέση με το 2009

Δεκαεφτά χρόνια μετά το ξέσπασμα της προηγούμενης κρίσης, και...

Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών στη Γραμμή 3 του...

Δίκη για έγκλημα Τεμπών: «Ένα από τα συστήματα ασφαλείας να λειτουργούσε, η κόρη μου θα ζούσε»

Με τις καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων συνεχίζεται σήμερα...

Μετρό Θεσσαλονίκης: Προσωρινά εκτός λειτουργίας ο σταθμός «Αγίας Σοφίας» μετά από καπνούς

Προσωρινά εκτός λειτουργίας είναι ο σταθμός «Αγίας Σοφίας» του...