Τα πρώτα δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών Αθήνα – Θεσσαλονίκη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Date:

Τα δύο πρώτα δρομολόγια αμαξοστοιχιών μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης μετά την τραγωδία στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Hellenic Train ξεκινούν σήμερα, 29 Μαρτίου, δύο εμπορικές αμαξοστοιχίες από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, με ώρα αναχώρησης 22:20 και από Θεσσαλονίκη προς Θριάσιο, με ώρα αναχώρησης 21:45.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επανεκκίνηση των εμπορευματικών δρομολογίων της εταιρίας πραγματοποιείται μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΟΣΕ και της Hellenic Train.

Την ίδια στιγμή οι μηχανοδηγοί ζητούσαν εγγυήσεις για τα συστήματα επικοινωνιών μέσα στις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα, δηλαδή εγγυήσεις ότι λειτουργεί και έχει πιστοποιηθεί το σύστημα GSMR. Από την πλευρά του, ο ΟΣΕ υποστηρίζει ότι έχει προμηθεύσει την εταιρεία με 30 φορητές συσκευές GSMR.

Αυτά τα πρώτα δρομολόγια θα αποτελέσουν ένα κρίσιμο τεστ για την επανέναρξη και των επιβατικών δρομολογίων, κάτι, που αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κορωνοϊός: 45 θάνατοι και 40 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

Ο ΕΟΔΥ έδωσε σήμερα Πέμπτη, 1η Ιουνίου στη δημοσιότητα τη...

Καταγγελίες «φωτιά»: Σταθμάρχες δουλεύουν 23 μέρες συνεχόμενες!

Με σταθμάρχες που απασχολούνται έως και 23 συνεχόμενες ημέρες χωρίς κανένα...

Πολλά τα προβλήματα στον Προαστιακό της Πάτρας

Καθυστερήσεις και μπάρες που δεν κατεβαίνουν όταν περνά το...

Πορτογαλία: Μεγάλη απεργία των ελεγκτών στα τρένα

Μεγάλη απεργία πραγματοποίησαν οι ελεγκτές στην Πορτογαλία με αποτέλεσμα...