Τέμπη: Η στιγμή που το Intercity περνάει από το σημείο της μοιραίας σύγκρουσης (βίντεο)

Date:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η επανέναρξη των δρομολογίων των τρένων στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη της Hellenic Train. Ιδιαίτερα συγκινητική όμως ήταν και η στιγμή που το Intercity πέρασε από το σημείο της μοιραίας σύγκρουσης στα Τέμπη.

Είναι το πρώτο τρένο που περνάει από το σημείο 34 ημέρες μετά την τραγωδία. Μάλιστα ο μηχανοδηγός την ώρα της διέλευσης ανακοίνωσε ότι «τώρα περνάμε από το σημείο της τραγωδίας». Φανερά συγκινημένος ο κ. Παπακωνσταντίνου, προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας, μπόρεσε μόνο να πει «πολλή συγκίνηση».

Βαθιά συγκινημένοι ήταν όλοι οι εργαζόμενοι και επιβάτες που έβλεπαν από τα παράθυρά τους το τρένο να περνά από τις ράγες που έχουν ακόμα γύρω τους λουλούδια για τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους πριν περίπου ένα μήνα στο τραγικό δυστύχημα.

Το πρώτο δρομολόγιο της Ηellenic Train ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 08:28 από το σταθμό Λαρίσης προς Καλαμπάκα με επιβάτες, μεταξύ άλλων, τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για θέματα μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη και στελέχη της Hellenic Τrain. Το δεύτερο δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο στις 10:28 και πραγματοποίησε τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Υποτονική ήταν η κίνηση και λίγα τα εισιτήρια στα πρώτα δρομολόγια. Στην πρώτη αμαξοστοιχία από τον σταθμό Λαρίσης με προορισμό τη Θεσσαλονίκη που εκτελεί το IC52 με ώρα αναχώρησης τις 10:28, επιβιβάστηκαν 80 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι τα δρομολόγια των τρένων ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα (3/4) με μειωμένες ταχύτητες και κάποια επιπλέον μέτρα ασφαλείας, όπως την παρουσία δύο μηχανοδηγών στις αμαξοστοιχίες και δύο σταθμαρχών στους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αρχικά στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα θα εκτελείται ένα ζεύγος δρομολογίων, ενώ από τις 7 Απριλίου θα εκτελούνται 2 ζεύγη δρομολογίων και 3 ζεύγη δρομολογίων από τις 11 Απριλίου.

Ειδικότερα, σήμερα τα δρομολόγια έχουν ως εξής:

Στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα:

Από Αθήνα η αμαξοστοιχία IC52, με ώρα αναχώρησης 10:28

Από Θεσσαλονίκη η αμαξοστοιχία IC55, με ώρα αναχώρησης 10:08

Στη διαδρομή Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα:

Από Αθήνα η αμαξοστοιχία 882, με ώρα αναχώρησης 08:28

Από Καλαμπάκα η αμαξοστοιχία 887, με ώρα αναχώρησης 16:45

Σημειώνεται ότι παραμένουν σε κυκλοφορία οι λεωφορειακές γραμμές της Helllenic Train σε επιλεγμένες διαδρομές, έως την πλήρη αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

 

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης για τη διαχείριση του δυστυχήματος

Συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών προχωρούν σε...

Απεργιακή κινητοποίηση: Χιλιάδες εργάτες απαίτησαν Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών

Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις των μισθών και να παρθούν...

Κινητοποίηση συνταξιούχων στο ΣτΕ για τις περικοπές 13ης και 14ης σύνταξης

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι έξω από το ΣτΕ στην...