Ολλανδία: Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου

Date:

Ένας νεκρός και 30 τραυματίες, εκ των οποίων αρκετοί «σοβαρά» είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον εκτροχιασμό επιβατικού τρένου μετά από σύγκρουσή του με μηχάνημα έργου που βρισκόταν στη σιδηροδρομική γραμμή στη νότια Ολλανδία.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έσπευσαν στην περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση, κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν.

Σε 11 από τους τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο του εκτροχιασμού ενώ οι 19 πιο σοβαρά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Η σύγκρουση και ο εκτροχιασμός σημειώθηκε στις 3:25 τα ξημερώματα (ώρα Ολλανδίας) κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν με τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα αυτό να έχουν διακοπεί τουλάχιστον μέχρι νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Στο τρένο επέβαιναν περίπου 50 άτομα όπως είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι ολλανδικές αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί γιατί το μηχάνημα έργου βρισκόταν στη σιδηροδρομική γραμμή.

Ο συρμός εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο από τη Λάιντεν στη Χάγη. Το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε κι είναι πεσμένο στο ένα πλευρό σε χωράφι, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. Το δεύτερο βαγόνι έχει επίσης πέσει στο ένα πλευρό, ενώ στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά, η οποία πλέον έχει κατασβεστεί, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS) ανέφεραν μέσω Twitter πως άλλα δρομολόγια που συνδέουν τη Λάιντεν και τη Χάγη ακυρώθηκαν ή ανεστάλησαν εξαιτίας του ατυχήματος.

 

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της...

Διαμαρτυρία στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ για διεκδίκηση ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς

Σε συγκέντρωση αύριο Παρασκευή 29 Μάρτη, στις 10 π.μ....

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή για τα Τέμπη

Tην ώρα που μέσα στη Βουλή ήταν σε εξέλιξη...