Τέμπη: Μνημόσυνο στο σημείο της τραγωδίας

Date:

έσα σε κλίμα συγκίνησης πλήθος κόσμου παραβρέθηκε σήμερα στα Τέμπη, στο σημείο που έγινε το προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, οργισμένοι και με δάκρυα στα μάτια, άφησαν λουλούδια και για άλλη μια φορά αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατό να χάνονται άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές. Στον χώρο, όπου τελέστηκε μνημόσυνο, βρέθηκε και ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ καθώς και η Μαρία Κωστή, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Τεμπών και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Λάρισας.

Ο Γ. Λαμπρούλης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Αυτό που αναδείχτηκε τις προηγούμενες μέρες, είναι ότι δεν ήταν δυστύχημα, αλλά ένακυριολεκτικά προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ένα έγκλημα απόρροια της πολιτικής “απελευθέρωσης” των συγκοινωνιών, μία από τις βασικές πλευρές της οποίας είναι ο κατακερματισμός του σιδηρόδρομου, προκειμένου οι επιχειρηματικοί όμιλοι να εκμεταλλεύονται τα “κομμάτια” που φέρνουν κέρδος και τα ζητήματα της ασφάλειας με τη συντήρηση του δικτύου, των ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα, των συνθηκών εργασίας να αφήνονται στο …”όπου βγει”.  Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί: Το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, το κράτος, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα.

Το μήνυμα “ως εδώ” με την πολιτική που κοστολογεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής και οδηγεί σε τραγωδίες, που έστειλαν εκατομμύρια εργαζόμενοι και νέοι στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις της τελευταίας δεκαετίας και με άλλες πολύμορφες δράσεις, είναι και η μεγαλύτερη τιμή για τους 57 νεκρούς. Αυτός είναι ο δρόμος που χρειάζεται να συνεχιστεί για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, για να μην μείνουν στο σκοτάδι και άλλα “Τέμπη” που απειλούν καθημερινά την ασφάλεια και τη ζωή μας για χάριν του κέρδους. Αυτό θα το φροντίσουμε και εμείς».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση από το Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Σιδηροδρομικών

Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση από το Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Το...

Αλλαγή ημέρας των μαθημάτων Θεάτρου του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Αλλαγή ημέρας των μαθημάτων Θεάτρου του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ...

Οδοντωτός: Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού της γραμμής

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στις...

Ιταλία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Καλαβρία – Δυο νεκροί

Τρομερό δυστύχημα σημειώθηκε στο Thurio το βράδυ της Τρίτης,...