Επιστροφή Εκδρομέων του Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και στην Αθηνών-Λαμίας

Date:

Από το πρωί της Δευτέρας 17 Απρίλη έχει ξεκινήσει η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς την Αττική, με συνέπεια η κίνηση να είναι αυξημένη στο ρεύμα εισόδου τόσο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου όσο και στην Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, παρατηρείται ανάσχεση περίπου 200 μέτρων στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών. Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Πολύ αυξημένη είναι επίσης η κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται πως όπως ενημέρωσε η τροχαία, σε 576.914 ανήλθαν τα οχήματα που εξήλθαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών κατά το διάστημα από 7 έως 14 Απριλίου, με αφορμή τις εορτές του Πάσχα, κάτι που αποτελεί την πιο μεγάλη έξοδο από το κλεινόν άστυ τα τελευταία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 170.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια της Ελευσίνας από την Μ. Πέμπτη μέχρι και το Μ. Σάββατο με κατεύθυνση στην ύπαιθρο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 οχήματα έφυγαν από το Λεκανοπέδιο, ενώ μαζί με τα πλοία και τα ΚΤΕΛ υπολογίζεται ότι περίπου 1,5-2 εκατομμύρια Αθηναίοι έφυγαν για το Πάσχα από την Αττική.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κορωνοϊός: 45 θάνατοι και 40 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

Ο ΕΟΔΥ έδωσε σήμερα Πέμπτη, 1η Ιουνίου στη δημοσιότητα τη...

Καταγγελίες «φωτιά»: Σταθμάρχες δουλεύουν 23 μέρες συνεχόμενες!

Με σταθμάρχες που απασχολούνται έως και 23 συνεχόμενες ημέρες χωρίς κανένα...

Πολλά τα προβλήματα στον Προαστιακό της Πάτρας

Καθυστερήσεις και μπάρες που δεν κατεβαίνουν όταν περνά το...

Πορτογαλία: Μεγάλη απεργία των ελεγκτών στα τρένα

Μεγάλη απεργία πραγματοποίησαν οι ελεγκτές στην Πορτογαλία με αποτέλεσμα...