Ιταλία: Εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας – «Παρέλυσε» το σιδηροδρομικό δίκτυο

Date:

Εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία το πρωί της Πέμπτης στον σταθμό της Φλωρεντίας Firenze Castello. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ μέρος του τρένου εκτροχιάστηκε και υπέστη υλικές ζημιές, χωρίς να υπάρχει ευτυχώς κανένας τραυματισμός ή θύμα.

Ωστόσο, το περιστατικό αυτό παρέλυσε τη χώρα, καθώς προκάλεσε τεράστιες καθυστερήσεις σε μεγάλο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου που συνδέει τη Βόρειο με τη Νότιο Ιταλία.

Πολλές αναχωρήσεις τρένων ακυρώθηκαν ή έχουν πολύωρη αναμονή, ενώ σε αρκετούς σιδηροδρομικούς σταθμούς έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές. Οι επιβάτες αναμένεται να ταλαιπωρηθούν αρκετά τις επόμενες ώρες.

Σε σχετικό σημείωμα, το Ιταλικό Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών τονίζει πως «ο υπουργός Ματέο Σαλβίνι παρακολουθεί στενά τα όσα συνέβησαν στη Φλωρεντία και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους τεχνικούς της Rfi (εταιρείας που διαχειρίζεται το Ιταλικό σιδηροδρομικό δίκτυο)» και σημειώνει πως «είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η επαναφορά της υπηρεσίας για όλους τους επιβάτες».

Ο εκτροχιασμός λαμβάνει χώρα λίγο πριν ξεκινήσει το 4ήμερο της εθνικής επετείου της απελευθέρωσης της Ιταλίας (25 Απριλίου) αλλά και κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Salone del Mobile (Σαλόνι Επίπλου) στο Μιλάνο, όπου αναμένεται η προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών από όλη την Ιταλία.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Στη Βουλή η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών

Στη Βουλή έφτασε η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών. Μετά...

Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία: 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για χειρουργείο

Τρεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων...