Χαλκίδα: «Όχι άλλα Τέμπη» – Συναυλία από σωματεία και φορείς

Date:

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι άλλα “Τέμπη”. Οι ζωές μας έχουν αξία. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος», το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το Παράρτημα Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και δεκάδες Σωματεία, Φορείς, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων καλούν στη συναυλία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα στο Κόκκινο Σπίτι. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η συναυλία θα μεταφερθεί στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου – Μ. Φριζή 10, απέναντι από την Πυροσβεστική).

Στο κάλεσμά τους, οι φορείς σημειώνουν:

«Η συναυλία αποφασίστηκε στη Σύσκεψη Σωματείων – Φορέων και Συλλόγων που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο με θέμα τη Σχολική Στέγη και τα άλλα προβλήματα των σχολείων, με σκοπό να διαμαρτυρηθούμε για την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκονται δεκάδες σχολικές μονάδες της Εύβοιας στις οποίες φοιτούν τα παιδιά μας.

Διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε λύσεις για τα θέματα ασφάλειας των παιδιών μας που προκύπτουν από την ακαταλληλότητα των κτιρίων και τις μετακινήσεις τους, για τα θέματα της ποιότητας και των συνθηκών που καλούνται να μάθουν γράμματα με τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, υλικοτεχνικές και κτιριακές υποδομές, για τα θέματα υγιεινής με την ανεπαρκή καθαριότητα παρά τις τεράστιες προσπάθειες των σχολικών καθαριστριών, για το γεγονός ότι σαν γονείς καλούμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα κόστη λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων, για τις μετακινήσεις και για τόσα άλλα, πράγμα που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο το ήδη χτυπημένο μας εισόδημα με τις μηδενικές αυξήσεις και την τεράστια ακρίβεια.

Ταυτόχρονα, εντείνουμε τον αγώνα μας για όλα όσα μας στερεί η πολιτική που υλοποιείται διαχρονικά και υπηρετεί τα κέρδη των λίγων βάζοντας τις ανάγκες μας στη “ζυγαριά” κόστους – οφέλους.

Για να δουλεύουμε με ασφάλεια και δικαιώματα, να πληρωνόμαστε ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, να μετακινούμαστε με ασφάλεια από και προς τις δουλειές μας, να μην πνιγόμαστε με μια βροχή, να μην καιγόμαστε στις φωτιές, να μην τρέμει το φυλλοκάρδι μας στο ενδεχόμενο ενός σεισμού, να έχουμε την Υγεία που μας αξίζει, να μη ζούμε νοικάρηδες στα σπίτια μας.

Συνεχίζουμε!

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δεκάδες καλλιτέχνες και συγκροτήματα της περιοχής που με την εθελοντική τους συμμετοχή βάζουν μπροστά την Τέχνη τους και την κάνουν διεκδίκηση για τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Στη συναυλία συμμετέχουν:

ΤΑΝΙΑ ΚΙΚΙΔΗ

Γ. ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΕΝΙΑΝ

Ν. ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

ALONE TOGETHER JAZZ SOUNDS

ΔΗΜ. ΜΑΚΡΗΣ

NOISE ENSEMBLE

ΑΝΔ. ΠΑΝΑΓΟΣ & Ρεμπέτικο Τρίο

ΔΗΜ. ΚΑΡΑΒΑΣ

ΜΑΝΤΑΡΑ

ΑΣΤ. ΧΑΡΑΜΑΝΤΙΔΗΣ & Συνάφι

AREA 51

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΟ

Και άλλοι καλλιτέχνες».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης για τη διαχείριση του δυστυχήματος

Συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών προχωρούν σε...

Απεργιακή κινητοποίηση: Χιλιάδες εργάτες απαίτησαν Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών

Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις των μισθών και να παρθούν...

Κινητοποίηση συνταξιούχων στο ΣτΕ για τις περικοπές 13ης και 14ης σύνταξης

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι έξω από το ΣτΕ στην...