Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής

Date:

Θυροκολλήθηκε, στην ανατολική είσοδο της Βουλής, το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση του Κοινβουλίου. Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος .

Στο προεδρικό διάταγμα καταγράφεται η 21η Μάη ως ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, αλλά και η ημερομηνία της σύγκλησης της Βουλής με τη σύνθεση που θα προκύψει από τις κάλπες, που θα είναι η 1η Ιούνη.

Κατά το διάστημα μέχρι τις εκλογές της 21ης Μάη, τα μέλη της κυβέρνησης παραμένουν στα υπουργεία τους, με την εξαίρεση του υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Ι. Οικονόμου. Στη θέση του Μ. Βορίδη, καθήκοντα υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών αναλαμβάνει η καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης του ΕΚΠΑ (πρώην Συνήγορος του Πολίτη), Καλλιόπη Σπανού, ενώ, την αρμοδιότητα της δημόσιας ενημέρωσης για την πορεία του κυβερνητικού έργου αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο προεδρικό μέγαρο όπου ζήτησε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Ο πρωθυπουργός στο μυνήμά του, επανέλαβε το εκβιαστικό δίλημμα περί σταθερότητας για την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εργατικά Σωματεία: Διεκδικούν μέτρα προστασίας από τον καύσωνα και όχι ευχολόγια και συστάσεις

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων...

ERA: Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα

Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα...

Συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη

Με στόχο τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη,...

Τέμπη: Nέα μήνυση διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά Κώστα Καραμανλή και Μιχάλη Παπαδόπουλου

Μια νέα δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη σιδηροδρομική...