Γ. Γεραπετρίτης: Στο τέλος Ιουνίου η τηλεδιοίκηση Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Date:

Μέχρι τέλος Ιουνίου θα υπάρχει τηλεδιοίκηση στη διαδρομή Λάρισα – Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον Γιώργο Γεραπετρίτη υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών και Υποδομών, ο οποίος βρέθηκε την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του Σταθμού ΟΣΕ στη Λάρισα.

Μαζί με τον Γ. Γεραπετρίτη ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκης ο οποίος εξήγησε στον υπουργό τη λειτουργία του πίνακα τηλεδιοίκησης αναφέροντας πως είναι σε δοκιμαστική λειτουργία το κομμάτι Παλαιοφαρσάλων μέχρι την έξοδο της Λάρισας ενώ μέχρι τέλος Ιουνίου θα λειτουργήσει η τηλεδιοίκηση απο  Δομοκό μέχρι  Αιγίνιο, ενώ απο Πλατύ μέχρι Θεσσαλονίκη λειτουργεί ήδη  το σύστημα τηλεδιοίκησης από το σταθμό Θεσσαλονίκης.

Έτσι θα υπάρχει τηλεδιοίκηση για το κομμάτι Λάρισα – Θεσσαλονίκη ενώ όπως ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης το νότιο σύστημα τηλεδιοίκησης Αχαρναί – Οινόη – Τιθορέα θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα ο Γ. Γεραπετρίτης  βρέθηκε στο Σταθμαρχείο Λάρισας όπου υπάλληλοι του Σταθμού, εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας του πίνακα αυτόματης τοπικής χάραξης πορείας.

Ο Γ. Γεραπετρίτης τέλος ισχυρίστηκε πως το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη ο Τοπικός Πίνακας λειτουργούσε απολύτως.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Έχει κυκλοφορήσει το Ημερολόγιο της ΔΕΣΚ-Σ για το 2024.

Έχει κυκλοφορήσει το Ημερολόγιο της ΔΕΣΚ-Σ για το 2024. Διατίθεται...

Επισπεύδεται η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών

Κατά πέντε μήνες τουλάχιστον, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς,...

Το γερμανικό ταξιδιωτικό χάος εν μέσω κακοκαιρίας οφείλεται στην έλλειψη επενδύσεων στους σιδηροδρόμους

Η έντονη χιονόπτωση σε περιοχές της Γερμανίας έχει σταματήσει...

Παγκρήτια κινητοποίηση συνταξιούχων για ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις

Στον δρόμο του αγώνα βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας...