«Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών»: Συγκέντρωση στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας και πορεία μνήμης

Date:

Συνέχεια στον αγώνα για τη δικαίωση των 57 αδικοχαμένων από το έγκλημα στα Τέμπη, για να λάμψει η αλήθεια, να μη συγκαλυφθεί και να τιμωρηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, δίνει ο «Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/2/2023» και πραγματοποιεί συγκέντρωση το Σάββατο 6 Μάη στις 10.30 π.μ. στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας.

Στο κάλεσμά του σημειώνει: «Προσκαλούμε όλους τους πολίτες της Λάρισας και της Θεσσαλίας να συγκεντρωθούν κοντά μας και να συμμετάσχουν στην πορεία, ως φόρο τιμής στη μνήμη των νεκρών και συμπαράσταση τόσο στους συγγενείς τους όσο και στους σωματικά και ψυχικά τραυματίες επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, που τα τραγικά αυτά γεγονότα τούς σημάδεψαν για πάντα».

Τα αιτήματα διεκδίκησης

— Να σφραγιστεί ο σιδηρόδρομος και να επαναλειτουργήσει όταν ολοκληρωθούν τα έργα ασφάλειας για τη μετακίνηση των πολιτών.

— Να προφυλακιστούν και να κληθούν για ανάκριση οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι διοικήσεις ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ, «Hellenic Train» και ΡΑΣ, διότι μεροληπτούσαν και κωλυσιεργούσαν τόσα χρόνια που είχαν την ευθύνη για την υλοποίηση των έργων και την ασφάλεια της μετακίνησης των πολιτών. Και γιατί έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τον θάνατο 57 και πλέον ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων και τη δολοφονία χιλιάδων ψυχών πίσω από αυτό το έγκλημα.

— Να δεσμευτούν τα κόμματα πως όταν ανοίξει η Βουλή, μετά το πέρας των εκλογών, θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης και εκσυγχρονισμού του σιδηρόδρομου με την εντολή του κατεπείγοντος. Με την επανεκκίνηση του καινούργιου σύγχρονου σιδηρόδρομου υψηλών προδιαγραφών, να δοθούν σε σταθμούς ή σε αμαξοστοιχίες τα ονόματα των 57 αδικοχαμένων νεκρών.

— Οι ανακριτικές αρχές να επισπεύσουν τις έρευνες προς τα πάνω και να αναγάγουν το έγκλημα σε κακούργημα, για να ολοκληρωθεί το έργο της Δικαιοσύνης.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Έχει κυκλοφορήσει το Ημερολόγιο της ΔΕΣΚ-Σ για το 2024.

Έχει κυκλοφορήσει το Ημερολόγιο της ΔΕΣΚ-Σ για το 2024. Διατίθεται...

Επισπεύδεται η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών

Κατά πέντε μήνες τουλάχιστον, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς,...

Το γερμανικό ταξιδιωτικό χάος εν μέσω κακοκαιρίας οφείλεται στην έλλειψη επενδύσεων στους σιδηροδρόμους

Η έντονη χιονόπτωση σε περιοχές της Γερμανίας έχει σταματήσει...

Παγκρήτια κινητοποίηση συνταξιούχων για ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις

Στον δρόμο του αγώνα βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας...