Προαστιακός Θεσσαλονίκης: Με αργούς ρυθμούς η επανεκκίνηση – Σε αναμονή χιλιάδες επιβάτες

Date:

Σε αναμονή εξακολουθούν να βρίσκονται χιλιάδες επιβάτες – στην συντριπτική πλειοψηφία τους εργαζόμενοι – αναφορικά με την επανεκκίνηση των δρομολογίων του Προαστιακού της Θεσσαλονίκης.
Ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για ζητήματα Υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης είχε ανακοινώσει πριν από μερικές ημέρες ότι στα τέλη αυτής της εβδομάδας θα λειτουργήσει ξανά η σύνδεση Θεσσαλονίκης – Λάρισας. Εως σήμερα δεν έχει υπάρξει νέα ανακοίνωση για το θέμα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Εθνους» δεν έχουν φτάσει ακόμα στην Hellenic Train τα απαραίτητα έγγραφα για την κυκλοφορία.
Αυτό που φτάνει τόσο στα γραφεία της εταιρείας όσο και στο υπουργείο είναι πλήθος παραπόνων και διαμαρτυριών καθημερινά από επιβάτες, οι οποίοι για περισσότερο από δύο μήνες αναγκάζονται να μετακινούνται με δικά τους μέσα από και προς τους χώρους εργασίας τους. Η εταιρεία έχει δρομολογήσει λεωφορεία, τα οποία όμως όπως φαίνεται δεν εξυπηρετούν τους εργαζομένους.
Επιπλέον έως σήμερα δεν έχει προχωρήσει ούτε η πρόταση των μηχανοδηγών προς τον ΟΣΕ να τοποθετήσει δικούς του υπαλλήλους ως πλοηγούς στα τρένα ώστε να λυθεί έστω και προσωρινά η αδυναμία επικοινωνίας. Να σημειωθεί επίσης ότι η επανέναρξη των δρομολογίων του Προαστιακού της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να γίνει με… χειρουργική ακρίβεια ώστε τα δρομολόγια αφενός να εξυπηρετούν τις ώρες αιχμής για τους εργαζομένους και αφετέρου να εξασφαλίζεται ότι δε θα συναντηθούν δύο τρένα εντός των σηράγγων, κάτι που έχει αποφασιστεί ότι δε θα συμβαίνει.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των αγροτών

Μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες στην πλατεία...

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία εργαζομένων που μετακινούνται με τρένο στην γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Το θέμα των προβλημάτων που προκαλούνται σε εργαζόμενους που...

Τέμπη: Αποχώρησαν κόμματα της αντιπολίτευσης από την εξεταστική επιτροπή

Αποχώρησαν από την Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την...