Ισπανία: Η κυβέρνηση μειώνει την τιμή των εισιτηρίων των τρένων για τους νέους

Date:

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα σημαντικές μειώσεις στην τιμή των εισιτηρίων των τρένων, που αφορούν και το πάσο Interrail για ταξίδια στην Ευρώπη αλλά και τα λεωφορεία, σε μια προσπάθεια να παρακινήσει τους νέους να ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι.
Η απόφαση αυτή έχει ως στόχο «να διευκολύνει τα ταξίδια αναψυχής των νέων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να βοηθήσει τον τουριστικό τομέα», βασικό πυλώνα της ισπανικής οικονομίας, «να εδραιώσει την ανάκαμψή του μετά την πανδημία», εξήγησε το υπουργείο Μεταφορών στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι ηλικίας 18-30 ετών που κατοικούν στην Ισπανία θα μπορούν να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις αυτές από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, αφού προηγουμένως εγγραφούν στον ιστότοπο του υπουργείου. Οι εκπτώσεις –που ανακοινώθηκαν εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές της 28ης Μαΐου, ενόψει και των βουλευτικών στο τέλος του έτους– μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 90% σε ορισμένα σιδηροδρομικά δρομολόγια μέσων και μικρών αποστάσεων.
Οι νέοι που αγοράζουν εισιτήρια για τις ταχείες TGV από τη δημόσια εταιρεία Renfe ή και από τις ανταγωνίστριες ιδιωτικές εταιρείες θα δικαιούνται έκπτωση 50%, με μέγιστο τα 30 ευρώ ανά εισιτήριο. Η τιμή του πάσου Interrail που πωλείται από τη Renfe για ταξίδια σε όλη την Ευρώπη θα μειωθεί επίσης κατά 50%, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.
Στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού η Ισπανία ξεκίνησε ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ένα πρόγραμμα δωρεάν μετακινήσεων στον περιφερειακό και προαστιακό σιδηρόδρομο. Σύμφωνα με τη Renfe μέσα στο πρώτο τρίμηνο από την έναρξη του προγράμματος εγγράφηκαν σε αυτό 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι.
Η Γερμανία από την πλευρά της λάνσαρε την 1η Μαΐου ένα νέο εισιτήριο με το οποίο μπορεί κανείς να ταξιδεύει σε όλη τη χώρα έναντι 49 ευρώ τον μήνα.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Διεθνής Εκδήλωση Σιδηροδρομικών: Οι ιδιωτικοποιήσεις των Σιδηροδρόμων στην Ευρώπη και οι τραγικές επιπτώσεις τους

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα...

Πάτρα: Βλάβη σημειώθηκε στην γραμμή του Προαστιακού στο Ρίο

Νέα βλάβη σημειώθηκε στον Προαστιακό της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες...

Γαλλία: Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής...

Μεγάλη αύξηση της ανεργίας

Μεγάλη αύξηση στο ποσοστό ανεργίας καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ το...