Τραυματισμός εργάτη σε απορριμματοφόρο κατά την αποκομιδή

Date:

«Άλλο ένα εργατικό ατύχημα στον Δήμο Αμαρουσίου», τονίζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου, καθώς όπως σημειώνει την Τρίτη 9 Μάη, «εργάτης απορριμματοφόρου, πήγε να πιάσει μια σακούλα με σκουπίδια την ώρα που ο έτερος εργάτης άδειαζε τον κάδο στο όχημα. Ο συνάδελφος χειριστής κατέβασε τον κάδο με αποτέλεσμα να χτυπήσει με το μπράτσο που σηκώνει τον κάδο το κεφάλι του συναδέλφου».

Όπως αναφέρει η ΔΑΣ, «και για αυτό το ατύχημα θα μας πούνε ότι “φταίνε οι συνάδελφοι ότι δεν συνεννοούνται”, ότι “ήταν κακιά στιγμή ή ώρα” κλπ.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι κανένας συνάδελφος δεν έχει περάσει από εκπαίδευση. Ποτέ ο τεχνικός Ασφαλείας δεν έχει ενημερώσει τους συναδέλφους πού θα πρέπει να στέκονται την ώρα που ο κάδος είναι στον αέρα. Και για αυτό την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η διοίκηση του δήμου».

«Είναι άλλη μια απόδειξη ότι κυβερνήσεις και δήμαρχοι μας θεωρούν αναλώσιμους. Δεν δίνουν δεκάρα κυβερνήσεις και πλειοψηφία των δημάρχων για την υγεία και την ασφάλειά μας. Σκοπός και στόχος είναι να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το κόστος για την υγεία και την ασφάλειά μας προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μέσω εργολαβιών», επισημαίνει η ΔΑΣ και καταλήγοντας υπογραμμίζει:

«Συνάδελφοι, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Τώρα να σηκώσουμε ανάστημα και στις εκλογές να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που παίζουν με τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου εύχεται περαστικά στον συνάδελφο!».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: «Πάμε και όπου βγει» ακόμη και τρεις μήνες μετά

Τρεις μήνες συμπληρώνονται σήμερα από τη σύγκρουση των τρένων...

Κόρινθος: Αμαξοστοιχία του προαστιακού παρέσυρε πεζό

Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευή 26...

Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν τα τρία στελέχη του ΟΣΕ

Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα πήραν τα τρία...

Εκλογές 21ης Μαΐου 2023: Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα

Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα τα τελικά αποτελέσματα...