Τραυματισμός εργάτη σε απορριμματοφόρο κατά την αποκομιδή

Date:

«Άλλο ένα εργατικό ατύχημα στον Δήμο Αμαρουσίου», τονίζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου, καθώς όπως σημειώνει την Τρίτη 9 Μάη, «εργάτης απορριμματοφόρου, πήγε να πιάσει μια σακούλα με σκουπίδια την ώρα που ο έτερος εργάτης άδειαζε τον κάδο στο όχημα. Ο συνάδελφος χειριστής κατέβασε τον κάδο με αποτέλεσμα να χτυπήσει με το μπράτσο που σηκώνει τον κάδο το κεφάλι του συναδέλφου».

Όπως αναφέρει η ΔΑΣ, «και για αυτό το ατύχημα θα μας πούνε ότι “φταίνε οι συνάδελφοι ότι δεν συνεννοούνται”, ότι “ήταν κακιά στιγμή ή ώρα” κλπ.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι κανένας συνάδελφος δεν έχει περάσει από εκπαίδευση. Ποτέ ο τεχνικός Ασφαλείας δεν έχει ενημερώσει τους συναδέλφους πού θα πρέπει να στέκονται την ώρα που ο κάδος είναι στον αέρα. Και για αυτό την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η διοίκηση του δήμου».

«Είναι άλλη μια απόδειξη ότι κυβερνήσεις και δήμαρχοι μας θεωρούν αναλώσιμους. Δεν δίνουν δεκάρα κυβερνήσεις και πλειοψηφία των δημάρχων για την υγεία και την ασφάλειά μας. Σκοπός και στόχος είναι να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το κόστος για την υγεία και την ασφάλειά μας προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μέσω εργολαβιών», επισημαίνει η ΔΑΣ και καταλήγοντας υπογραμμίζει:

«Συνάδελφοι, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Τώρα να σηκώσουμε ανάστημα και στις εκλογές να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που παίζουν με τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου εύχεται περαστικά στον συνάδελφο!».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Στη Βουλή η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών

Στη Βουλή έφτασε η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών. Μετά...

Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία: 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για χειρουργείο

Τρεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων...