Πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα στον Νομό Καρδίτσας

Date:

Για μια ακόμη φορά οι αγρότες του Νομού Καρδίτσας βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες τους, εξαιτίας των ελλείψεων του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, έργων και υποδομών.

Η χθεσινή βροχόπτωση που έπληξε τον Νομό Καρδίτσας προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών. Οι ζημιές αυτές έρχονται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των αγροτών που βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας του τεράστιου κόστους παραγωγής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να το αντιμετωπίζει ο Δήμος Παλαμά, αφού από τον Παλαμά έως και το Προάστιο υπάρχουν μόνο πλημμυρισμένα χωράφια. Λιγότερο μοιάζει να έχει επηρεαστεί η περιοχή προς την Ιτέα, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν γενικότερα σε όλο τον Δήμο Παλαμά. Για την περιοχή των Σοφάδων, η εικόνα είναι ότι και εκεί υπάρχουν πολλά στρέμματα που έχουν κρατήσει νερό, γεγονός που επιτείνει σημαντικά τα ήδη μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ιδιαίτερα μεγάλη αστάθεια του φετινού Μάη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες ζημιές που προκλήθηκαν δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, αφού με βάση τον κανονισμό, πλημμύρες από συγκράτηση βρόχινου νερού δεν περιλαμβάνονται στα προς αποζημίωση φαινόμενα.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Ζητούν τους αποδέκτες των 25 τόνων χημικού διαλύτη

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών,...

Τέμπη: Στο σκαμνί ο Κώστας Αγοραστός για το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας

Απερρίφθη από το συμβούλιο Εφετών Λάρισας η προσφυγή του...

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...