Πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα στον Νομό Καρδίτσας

Date:

Για μια ακόμη φορά οι αγρότες του Νομού Καρδίτσας βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες τους, εξαιτίας των ελλείψεων του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, έργων και υποδομών.

Η χθεσινή βροχόπτωση που έπληξε τον Νομό Καρδίτσας προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών. Οι ζημιές αυτές έρχονται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των αγροτών που βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας του τεράστιου κόστους παραγωγής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να το αντιμετωπίζει ο Δήμος Παλαμά, αφού από τον Παλαμά έως και το Προάστιο υπάρχουν μόνο πλημμυρισμένα χωράφια. Λιγότερο μοιάζει να έχει επηρεαστεί η περιοχή προς την Ιτέα, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν γενικότερα σε όλο τον Δήμο Παλαμά. Για την περιοχή των Σοφάδων, η εικόνα είναι ότι και εκεί υπάρχουν πολλά στρέμματα που έχουν κρατήσει νερό, γεγονός που επιτείνει σημαντικά τα ήδη μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ιδιαίτερα μεγάλη αστάθεια του φετινού Μάη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες ζημιές που προκλήθηκαν δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, αφού με βάση τον κανονισμό, πλημμύρες από συγκράτηση βρόχινου νερού δεν περιλαμβάνονται στα προς αποζημίωση φαινόμενα.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του.

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητές Συναδέλφισσες,...