Γενική απεργία στην Ιταλία

Date:

Γενική απεργία οργανώνουν σήμερα στην Ιταλία η Ένωση Συνδικάτων Βάσης (USB) και η συνδικαλιστική ομοσπονδία FISI, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή δουλειά ενάντια στις «επισφαλείς» εργασιακές σχέσεις και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Στην απεργία αναμένεται να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων κλάδοι όπως οι δημόσιες συγκοινωνίες, η καθαριότητα, η Υγεία, η Εκπαίδευση και οι υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε πάνω από 20 πόλεις της Ιταλίας.

Σε ανακοίνωσή της η USB καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν ξανά στο επίκεντρο της συζήτησης: «Τον κλεμμένο μισθό, τις εξαντλητικές ώρες εργασίας, τις πενιχρές συντάξεις και τις καταρρέουσες δημόσιες υπηρεσίες» και να συμμετάσχουν στην απεργία «στην οποία πρωταγωνιστεί για άλλη μια φορά η εργατική τάξη που οδηγεί αυτή τη χώρα μπροστά: Από τα λιμάνια στους εργάτες, περνώντας από τις διάφορες ψυχές του δημόσιου τομέα, της εργατικής τάξης, των μεταφορών, των τομέων που παρέχουν υποστήριξη και υπηρεσίες προς τους πιο ευάλωτους πολίτες».

«Την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Ιταλίας και το συνδικάτο USB που προχωρούν σε απεργία σε όλη τη χώρα και σε όλους τους κλάδους διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς», εκφράζει το ΠΑΜΕ.

Συνεχίζοντας το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Το Συνδικάτο USB και οι εργαζόμενοι της Ιταλίας οργανώνουν την απάντησή τους στην επίθεση επιχειρηματικών ομίλων – ΕΕ – ιταλικής κυβέρνησης που επιβάλλουν φτώχεια, ανεργία, αύξηση του κόστους ζωής, χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων για να υπηρετήσουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Σε Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία, σε πολλές χώρες του κόσμου οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στους δρόμους του αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων τους. Οι μεγάλοι απεργιακοί αγώνες της Ευρώπης απέδειξαν την τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης, της τάξης που παράγει τον πλούτο και μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.

Από αυτούς τους αγώνες αναδεικνύεται η ανάγκη της αγωνιστικής απάντησης των εργατών απέναντι στο σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους. Αναδεικνύεται η ανάγκη να δυναμώσουν οι κοινοί αγώνες των εργατών της Ευρώπης, να δυναμώσει η αλληλεγγύη και ο συντονισμός ενάντια στον κοινό αντίπαλο.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργατών της Ιταλίας και στο Συνδικάτο USB στον μεγάλο αγώνα τους για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία της 26ης Μάη στην Ιταλία».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Διεθνής Εκδήλωση Σιδηροδρομικών: Οι ιδιωτικοποιήσεις των Σιδηροδρόμων στην Ευρώπη και οι τραγικές επιπτώσεις τους

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα...

Πάτρα: Βλάβη σημειώθηκε στην γραμμή του Προαστιακού στο Ρίο

Νέα βλάβη σημειώθηκε στον Προαστιακό της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες...

Γαλλία: Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής...

Μεγάλη αύξηση της ανεργίας

Μεγάλη αύξηση στο ποσοστό ανεργίας καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ το...