Ολοκληρώθηκε η επίσκεψης της Χορωδίας του ΨΟΣ στην Αρμενία

Date:

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψης της Χορωδίας του ΨΟΣ στην Αρμενία

Tο πρωί της 30/5 η χορωδία μας επέστρεψε από την αποστολή της στην Αρμενία. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους μας. Μια πανέμορφη χώρα με πλούσια φυσική ομορφιά και μοναδικά μοναστήρια που μας συνεπήρε. Περισσότερο από όλα μας εντυπωσίασε η ζεστασιά των ανθρώπων και ακόμα περισσότερο των Ελλήνων που ζουν εκεί.

Πρώτα επισκεφθήκαμε το Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων, όπου αποτίσαμε φόρο τιμής και ψάλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γερεβάν, πριν τη συναυλία μας, ο διευθυντής του σιδηροδρομικού μουσείου, που εδρεύει εκεί, μας ξενάγησε σε μηχανές, εργαλεία, φωτογραφίες κ.ά. κατασυγκινημένος από την παρουσία μας, διότι πρώτη φορά ξεναγούσε συναδέλφους. Φυσικά η συγκίνηση ήταν μεγαλύτερη μετά τη συναυλία, όπου δεν σταματούσαν να μας ζητούν να ξαναπάμε όσο γίνεται γρηγορότερα!

Στη συνέχεια η συναυλία στο Arno Babajanyan Concert Hall, σε μια εντυπωσιακή αίθουσα του Γερεβάν με εκπληκτική ακουστική, όπου ούτε οι σολίστες δεν χρειάζονταν μικρόφωνα. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε, μας καταχειροκρότησε και δεν μας άφηνε να κλείσουμε τη βραδιά.

Όσο για τη συναυλία στο γραφικό Γκιουμρί, υπήρξε συγκλονιστική εμπειρία. Οι Έλληνες, που ζουν εκεί, μας αγκάλιαζαν σαν να άγγιζαν λίγο από πατρίδα και μας ζητούσαν βουρκωμένοι να ξαναπάμε γρήγορα.

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας στήριξαν στην πραγματοποίηση αυτής της αρκετά δύσκολης αποστολής, που για άλλη μια φορά μας έδωσε την ευκαιρία να προβάλουμε την Ελλάδα, τον ελληνικό σιδηρόδρομο και τους συναδέλφους σιδηροδρομικούς, έξω από τα σύνορά μας.

                                                                 Το Δ.Σ. του Ψ.Ο.Σ.

Φωτογραφίες:

Από την επίσκεψη στο Μνημείο Γενοκτονίας

Στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Γερεβάν

Πρόβα στο Arno Babajanyan

Συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Γκιουμρί

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Πάτρα: Tρένο παρέσυρε πεζό

Παράσυρση πεζού από αμαξοστοιχία πριν από λίγο στην Πάτρα. Σύμφωνα...

Eφάπαξ: Μόνο ηλεκτρονικά η αίτηση απονομής – Αφορά και εργαζόμενους στον ΟΣΕ

Hλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλουν από την 1η Οκτωβρίου...

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...