Ν Ε Ε Σ Κ Α Ρ Τ Ε Σ Ο.Α.Σ.Α. Γ Ι Α Τ Ο 2023

Date:

Ν Ε Ε Σ Κ Α Ρ Τ Ε Σ Ο.Α.Σ.Α. Γ Ι Α Τ Ο 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δικαιούχοι και οι Συνταξιούχοι Σιδηροδρομικοί με δύο κατηγορίες (Συνταξιούχοι κάτω των 65 ετών και Συνταξιούχοι με συμπληρωμένο το 65ο έτος της ηλικίας τους)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Συνεχίζεται και ΦΕΤΟΣ η διαδικασία χορήγησης ετήσιων καρτών (με έκπτωση 15%) και 6μηνιαίων καρτών (με έκπτωση 13%) από τον ΟΑΣΑ, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που εξασφάλισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Α. Το κόστος για την αγορά ετήσιας κάρτας ανέρχεται στο ποσό των 255,00 € και αφορά: α) τους εν ενεργεία Σιδηροδρομικούς, β) τα μέλη των οικογενειών τους και γ) τους συνταξιούχους Σιδηροδρομικούς (κάτω των 65 ετών). Οι ΕΤΗΣΙΕΣ κάρτες καλύπτουν το χρονικό διάστημα π.χ. από ΙΟΥΝΙΟ 2023 έως ΜΑΪΟ 2024.

Β. Το κόστος για την αγορά 6μηνιαίας κάρτας ανέρχεται στο ποσό των 134,85 €. Οι 6ΜΗΝΙΑΙΕΣ κάρτες καλύπτουν το χρονικό διάστημα π.χ. από ΙΟΥΝΙΟ 2023 έως ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2023.

Οι παραπάνω κάρτες ΙΣΧΟΥΝ για: ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΤΡΟΛΕΙ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ, ΜΕΤΡΟ (Μέχρι Κορωπί), και για τον ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ (στο Τμήμα Μαγούλα – Πειραιάς – Κορωπί).

Γ. Για αγορά κάρτας συμπεριλαμβανομένου και του Αεροδρομίου για τις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου και στο Μετρό, Προαστιακό στο τμήμα Κορωπί – Αεροδρόμιο, το ετήσιο κόστος είναι 379,10€ και για την 6μηνιαία κάρτα το κόστος είναι 198,36 €.

  • Οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ηλεκτρονική κάρτα, θα πρέπει ν’ ακολουθήσουν τη γνωστή διαδικασία, όπως αυτή ορίζεται από τον ΟΑΣΑ (βλέπε www.athenacard.gr). Κατόπιν θ’ ακολουθηθεί η διαδικασία από τη Γραμματεία της Π.Ο.Σ. &ι Μ.Σ.Τ.

  • Οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες που ΕΧΟΥΝ ηλεκτρονική κάρτα και προμηθεύονται την ετήσια κάρτα με παρακράτηση του ποσού μέσω μισθοδοσίας – σε 12 ή λιγότερες δόσεις μέσω του Συνεταιρισμού ΟΣΕ – θα πρέπει ν’ αποστείλουν συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την επισυναπτόμενη αίτηση, στο email της Ομοσπονδίας: fechemin@otenet.gr

  • Οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες που ΕΧΟΥΝ ηλεκτρονική κάρτα και προμηθεύονται την ετήσια κάρτα πληρώνοντας μετρητά, θα πρέπει ν’ απευθύνονται πρώτα στον ΣΥΝΠΕ (τηλ.210.5245919, 210.5245707), για να πληρώσουν ΜΟΝΟ με κάρτα. Κατόπιν, στο email της Ομοσπονδίας: fechemin@otenet.gr θα πρέπει ν’ αποστείλουν συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την επισυναπτόμενη αίτηση και το απόκομμα πληρωμής.

Με τη συγκέντρωση αρκετών εκ των αιτήσεων (περίπου κάθε 3 – 4 ημέρες), η Γραμματεία της Π.Ο.Σ. & Μ.Σ.Τ. τις αποστέλλει στον ΟΑΣΑ, ο οποίος έχει και την ευθύνη φόρτισης των καρτών.

Οι συνάδελφοι, μετά από 4 – 5 ημέρες από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησής τους, μπορούν να «επισκέπτονται» το site της Ομοσπονδίας www.omospondiasidirodromikon.blogspot.gr, ή να πληκτρολογούν στο Google «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ» για να μπουν στο blog και να δουν αν έχει φορτιστεί η κάρτα τους ώστε να προβούν στη διαδικασία της «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ».

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ, ότι στο site αναγράφεται ο προσωπικός αριθμός της κάρτας

Ο Χ Ι το ονοματεπώνυμο.

Θυμίζουμε τη διαδικασία ενεργοποίησης της κάρτας όπως μας την έχει υποδείξει ο ΟΑΣΑ: {(Ως χρήστες, επιλέγετε το μενού «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ» στο ΑΜΕΚ και τοποθετείτε την κάρτα σας στη συσκευή ανάγνωσης. Εάν το ΑΜΕΚ αναγνωρίσει το ID σας, θα επαναφορτίσει αυτόματα την κάρτα σας με την προκαθορισμένη αποθηκευμένη αξία. Η επιλογή αυτή αφορά ΕΜΑΣ σαν μέλη της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (που έχει συνάψει συμφωνία με τον ΟΑΣΑ για αγορά μαζικών καρτών). Τα ID των καρτών που έχετε αντιστοιχούνται στον ΚΔ με την αποθηκευμένη αξία (ετήσια για εμάς)}.-

  • Οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες που εργάζονται στον ΟΣΕ ως εξωτερικοί συνεργάτες με 6μηνη σύμβαση, ΜΠΟΡΟΥΝ να προμηθευτούν ετήσια ή 6μηνίαια κάρτα ΟΑΣΑ με εφάπαξ αντικαταβολή του ποσού.

  • Οι συνάδελφοι/συναδέλφισες καθώς και οι συνταξιούχοι που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους, και επιθυμούν να ανανεώσουν την κάρτα τους μέσω της Ομοσπονδίας, θα πρέπει να το αναφέρουν στην αίτησή τους καθώς δικαιούται μεγαλύτερη έκπτωση από τον ΟΑΣΑ και συγκεκριμένα το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 150,00 €.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Ο Πρόεδρος ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΤΣΑΣ
Ο Γενικός Γραμματέας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΑΜΠΑΖΛΗΣ

Η ανακοίνωση της ΠΟΣ σε PDF

Η ΑΙΤΗΣΗ (ΑΡΧΕΙΟ DOC)

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του.

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητές Συναδέλφισσες,...