Πορτογαλία: Μεγάλη απεργία των ελεγκτών στα τρένα

Date:

Μεγάλη απεργία πραγματοποίησαν οι ελεγκτές στην Πορτογαλία με αποτέλεσμα τα μισά από τα προγραμματισμένα δρομολόγια να ακυρωθούν, σύμφωνα με τον πορτογαλικό οργανισμό σιδηροδρόμων CP.

Περίπου 143 δρομολόγια ακυρώθηκαν από τα 251 που ήταν προγραμματισμένα ως τις 08:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με πρώτο απολογισμό που ανακοίνωσε ο CP.

Απεργία είχαν εξαγγείλει αρκετά συνδικάτα, αλλά ύστερα από συνάντηση χθες, Τρίτη, με τον υφυπουργό Υποδομών Φρεντερίκο Φρανσίσκο, μόνον το συνδικάτο των ελεγκτών σιδηροδρόμων (SFRCI) προχώρησε στην κινητοποίηση.

ο συνδικάτο καταγγέλλει κυρίως διαφορετικές αυξήσεις μισθών ανάλογα με την κατηγορία των μισθωτών της επιχείρησης, πράγμα το οποίο «δημιουργεί ανισότητες», σύμφωνα με το ίδιο.

Η συμφωνία που υπεγράφη με το συνδικάτο των οδηγών τρένων «απορρόφησε μεγάλο μέρος των κονδυλίων που προορίζονταν για όλους τους εργαζομένους», εξήγησε ο Λούις Μπράβο, ο πρόεδρος του SFRCI, μιλώντας στον ραδιοσταθμό TSF.

Οι σιδηροδρομικοί είχαν πραγματοποιήσει τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο απεργιακές κινητοποιήσεις για αρκετές μέρες διεκδικώντας αυξήσεις των μισθών.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του.

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητές Συναδέλφισσες,...