Πορτογαλία: Μεγάλη απεργία των ελεγκτών στα τρένα

Date:

Μεγάλη απεργία πραγματοποίησαν οι ελεγκτές στην Πορτογαλία με αποτέλεσμα τα μισά από τα προγραμματισμένα δρομολόγια να ακυρωθούν, σύμφωνα με τον πορτογαλικό οργανισμό σιδηροδρόμων CP.

Περίπου 143 δρομολόγια ακυρώθηκαν από τα 251 που ήταν προγραμματισμένα ως τις 08:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με πρώτο απολογισμό που ανακοίνωσε ο CP.

Απεργία είχαν εξαγγείλει αρκετά συνδικάτα, αλλά ύστερα από συνάντηση χθες, Τρίτη, με τον υφυπουργό Υποδομών Φρεντερίκο Φρανσίσκο, μόνον το συνδικάτο των ελεγκτών σιδηροδρόμων (SFRCI) προχώρησε στην κινητοποίηση.

ο συνδικάτο καταγγέλλει κυρίως διαφορετικές αυξήσεις μισθών ανάλογα με την κατηγορία των μισθωτών της επιχείρησης, πράγμα το οποίο «δημιουργεί ανισότητες», σύμφωνα με το ίδιο.

Η συμφωνία που υπεγράφη με το συνδικάτο των οδηγών τρένων «απορρόφησε μεγάλο μέρος των κονδυλίων που προορίζονταν για όλους τους εργαζομένους», εξήγησε ο Λούις Μπράβο, ο πρόεδρος του SFRCI, μιλώντας στον ραδιοσταθμό TSF.

Οι σιδηροδρομικοί είχαν πραγματοποιήσει τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο απεργιακές κινητοποιήσεις για αρκετές μέρες διεκδικώντας αυξήσεις των μισθών.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ομοσπονδίες – Σωματεία Δημοσίου: Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης

Απεργούν την Τρίτη 21 Μάη οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα, διεκδικώντας αυξήσεις...

Με μεγάλη επιτυχία η πολιτιστική επίσκεψη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με μεγάλη επιτυχία η πολιτιστική επίσκεψη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στο...

ΟΣΕ: Επιθεώρηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας – Θεσσαλονίκης

Η νέα διοίκηση του ΟΣΕ , όπως προέκυψε από...

Κιάτο – Ροδοδάφνη: Προχωρά το έργο της ηλεκτροκίνησης για τη διασύνδεση Πελοποννήσου

Εξελίσσεται βάσει του σχεδιασμού της ΕΡΓΟΣΕ η υλοποίηση του...