ΜΑΖΙΚΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Date:

ΜΑΖΙΚΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μαζικά και μαχητικά διαδήλωσαν στις 17/12/2015 οι συνταξιούχοι στην Αθήνα αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, με κεντρικά συνθήματα «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΡΑ», «ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ», «ΦΑΡΜΑΚΟ, ΥΓΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Με επιμονή, αποφασιστικότητα και πίστη στο δίκιο τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), όπου το μαχητικό παρόν έδωσε και «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» με το πανό της.

Ακολούθησε πορεία στο Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια στο μέγαρο Μαξίμου. Εκεί βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ και τις κλούβες που είχαν φράξει την Ηρώδου Αττικού.

Οι συνταξιούχοι απαίτησαν συνάντηση με την κυβέρνηση.

Αντιπροσωπεία των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων (ΣΕΑ) είχε συνάντηση με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, η οποία στο αίτημα για καταβολή των Δώρων, όπως πριν ένα χρόνο υποσχόταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την 13η σύνταξη, απάντησε ότι αυτό τώρα δεν μπορεί να γίνει αφού η κυβέρνηση υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Επίσης επανέλαβε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξει μείωση των κύριων συντάξεων. Τέτοια δέσμευση

για τις επικουρικές δεν έδωσε.

Επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα υλοποιήσει την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η απάντηση της οποίας ήταν ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ χωρίς να δώσει παραπέρα διευκρινίσεις.

Η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων, ζήτησε να υπάρξει επίσημη απάντηση από τον Πρωθυπουργό, στο υπόμνημα που καταθέσαμε τον περασμένο Ιούνη.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Σωτήρης Ραυτόπουλος.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Ζητούν τους αποδέκτες των 25 τόνων χημικού διαλύτη

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών,...

Τέμπη: Στο σκαμνί ο Κώστας Αγοραστός για το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας

Απερρίφθη από το συμβούλιο Εφετών Λάρισας η προσφυγή του...

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...