ΜΑΖΙΚΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Date:

ΜΑΖΙΚΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μαζικά και μαχητικά διαδήλωσαν στις 17/12/2015 οι συνταξιούχοι στην Αθήνα αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, με κεντρικά συνθήματα «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΡΑ», «ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ», «ΦΑΡΜΑΚΟ, ΥΓΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Με επιμονή, αποφασιστικότητα και πίστη στο δίκιο τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), όπου το μαχητικό παρόν έδωσε και «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» με το πανό της.

Ακολούθησε πορεία στο Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια στο μέγαρο Μαξίμου. Εκεί βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ και τις κλούβες που είχαν φράξει την Ηρώδου Αττικού.

Οι συνταξιούχοι απαίτησαν συνάντηση με την κυβέρνηση.

Αντιπροσωπεία των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων (ΣΕΑ) είχε συνάντηση με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, η οποία στο αίτημα για καταβολή των Δώρων, όπως πριν ένα χρόνο υποσχόταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την 13η σύνταξη, απάντησε ότι αυτό τώρα δεν μπορεί να γίνει αφού η κυβέρνηση υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Επίσης επανέλαβε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξει μείωση των κύριων συντάξεων. Τέτοια δέσμευση

για τις επικουρικές δεν έδωσε.

Επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα υλοποιήσει την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η απάντηση της οποίας ήταν ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ χωρίς να δώσει παραπέρα διευκρινίσεις.

Η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων, ζήτησε να υπάρξει επίσημη απάντηση από τον Πρωθυπουργό, στο υπόμνημα που καταθέσαμε τον περασμένο Ιούνη.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Σωτήρης Ραυτόπουλος.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εκκενώθηκε συρμός του Μετρό στο Σύνταγμα – Εβγαινε καπνός από βαγόνια

Εκκενώθηκε και αποσύρθηκε συρμός του Μετρό στο σταθμό του...

Βενετία: Τουλάχιστον 20 νεκροί – Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη...

Στάση εργασίας στα Τρόλεϊ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Τρόλεϊ την...

Προαστιακός: Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες λόγω τεχνικού προβλήματος

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του προαστιακού. Λόγω τεχνικού προβλήματος...