ΚΙ ΑΛΛΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ!

Date:

ΚΙ ΑΛΛΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ!

Στις 3/8/2021 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος 4822 με τον τίτλο: Κύρωση της Σύμβασης Χρηματοδότησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Παραρτημάτων τους και άλλες διατάξεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αν διαβάσουμε προσεκτικά τον νόμο θα διαπιστώσουμε πως πρόκειται για ένα ακόμη μνημόνιο ύψους 30 δις. ευρώ που αφενός θα αυξήσει ακόμη περισσότερο το χρέος της χώρας και των κατοίκων της, αφετέρου θα βυθίσει ακόμη περισσότερο τους πολίτες στην ανέχεια και την φτώχεια.

Πήρε τον βαρύγδουπο αυτόν τίτλο, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό, το αποτρόπαιο περιεχόμενο του.

Δάνειο 30 δις, ευρώ που θα απευθυνθεί στην συντριπτική του πλειοψηφία, σε επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και λοιπούς αστέρες του συστήματος και θα αρχίσει να αποπληρώνεται από τον ελληνικό λαό από το 2031, με βάση την υλοποίηση 300 και προαπαιτούμενων, τα οποία παραπέμπουν όπως πάντα, σε περισσότερες περικοπές και λιτότητα.

Επειδή εκκρεμούν οι εκλογές της 25ης Ιούνη του 2023, οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί και όχι μόνο, θα πρέπει να δηλώσουμε με τον πιο εμφαντικό τρόπο, πως δεν αντέχουμε άλλες περικοπές.

Δεν χρειαζόμαστε κυβέρνηση και κόμματα που θα συνεχίζουν να στηρίζουν με διάφορους τρόπους τέτοιες πολιτικές, αλλά χρειαζόμαστε κόμματα και εκπροσώπους που θα αγωνιστούν μαζί μας, για να ακυρωθούν στην πράξη τέτοιου είδους νομοθετήματα.

Αθήνα 20/6/2023

Παναγιώτης Τερζόγλου
Συνταξιούχος σιδηροδρομικός

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Eφάπαξ: Μόνο ηλεκτρονικά η αίτηση απονομής – Αφορά και εργαζόμενους στον ΟΣΕ

Hλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλουν από την 1η Οκτωβρίου...

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...