ΚΙ ΑΛΛΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ!

Date:

ΚΙ ΑΛΛΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ!

Στις 3/8/2021 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος 4822 με τον τίτλο: Κύρωση της Σύμβασης Χρηματοδότησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Παραρτημάτων τους και άλλες διατάξεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αν διαβάσουμε προσεκτικά τον νόμο θα διαπιστώσουμε πως πρόκειται για ένα ακόμη μνημόνιο ύψους 30 δις. ευρώ που αφενός θα αυξήσει ακόμη περισσότερο το χρέος της χώρας και των κατοίκων της, αφετέρου θα βυθίσει ακόμη περισσότερο τους πολίτες στην ανέχεια και την φτώχεια.

Πήρε τον βαρύγδουπο αυτόν τίτλο, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό, το αποτρόπαιο περιεχόμενο του.

Δάνειο 30 δις, ευρώ που θα απευθυνθεί στην συντριπτική του πλειοψηφία, σε επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και λοιπούς αστέρες του συστήματος και θα αρχίσει να αποπληρώνεται από τον ελληνικό λαό από το 2031, με βάση την υλοποίηση 300 και προαπαιτούμενων, τα οποία παραπέμπουν όπως πάντα, σε περισσότερες περικοπές και λιτότητα.

Επειδή εκκρεμούν οι εκλογές της 25ης Ιούνη του 2023, οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί και όχι μόνο, θα πρέπει να δηλώσουμε με τον πιο εμφαντικό τρόπο, πως δεν αντέχουμε άλλες περικοπές.

Δεν χρειαζόμαστε κυβέρνηση και κόμματα που θα συνεχίζουν να στηρίζουν με διάφορους τρόπους τέτοιες πολιτικές, αλλά χρειαζόμαστε κόμματα και εκπροσώπους που θα αγωνιστούν μαζί μας, για να ακυρωθούν στην πράξη τέτοιου είδους νομοθετήματα.

Αθήνα 20/6/2023

Παναγιώτης Τερζόγλου
Συνταξιούχος σιδηροδρομικός

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε βίντεο

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε...

Τέμπη: Ελεύθερος υπό όρο στέλεχος της ΕΡΓΟΣE μετά την απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή...

Συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε...

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου 2024

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου...