Επτά άνθρωποι νεκροί μέσα σε ένα μήνα περιμένοντας ασθενοφόρο

Date:

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περιμένοντας ασθενοφόρο.

Τον τελευταίο μήνα, συνολικά, επτά άνθρωποι πέθαναν, περιμένοντας το ΕΚΑΒ, ενώ δύο απ’ αυτούς άφησαν την τελευταία πνοή, πάνω σε μια καρότσα…

Η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης και το ΕΚΑΒ σε συνθήκες διάλυσης. Μπροστά σε αυτή την τραγική πραγματικότητα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προκρίνει σαν …«λύση» την «ενίσχυση» των πληρωμάτων των ασθενοφόρων με φαντάρους, πυροσβέστες και δημοτικούς υπαλλήλους!

Η επόμενη φάση του σχεδίου («πάμε κι όπου βγει») της κυβέρνησης για τη «μεταρρύθμιση» στο ΕΚΑΒ έχει συμπράξεις με ιδιώτες και «χρυσά» συμβόλαια στους επιχειρηματίες της υγείας.

Τα είχε περιγράψει εξάλλου ο πρωθυπουργός, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου με συνέντευξη του, στον ΣΚΑΪ, όπου είχε τονίσει: «Από εκεί και πέρα, σε μια έκτακτη περίπτωση ανάγκης η δουλειά πρέπει να γίνει και ο ασθενής πρέπει να φτάσει τελικά στο νοσοκομείο. Από τη στιγμή που ο ασθενής δεν πληρώνει, δεν νομίζω ότι τον ενδιαφέρει αν θα πάει κατ’ ανάγκη με το ΕΣΥ ή, αν χρειαστεί, με κάποιο άλλο ασθενοφόρο».

Με άλλα λόγια πληρώστε για να σωθείτε, μας λέει ο πρωθυπουργός!

Μόλις 49 ασθενοφόρα στην Αττική όταν απαιτούνται 120!

Μέχρι πάντως να υλοποιηθεί η στελέχωση του ΕΚΑΒ με φαντάρους και πυροσβέστες και μέχρι να γίνει το «μεγάλο φαγοπότι» με τις ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων η κατάσταση είναι αυτή:

— Στο λεκανοπέδιο Αττικής επιχειρούν μόλις 49 ασθενοφόρα για πάνω από 3.500.000 πληθυσμό!

— Απαιτούνται τουλάχιστον 120 ασθενοφόρα και σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες αντιστοιχεί μια κινητή μονάδα/100.000 κατοίκους.

Να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ δέχεται μόνο στην Αττική 3.500 κλήσεις το 24ωρο.

Από 1 ασθενοφόρο έχουν 12 νησιά!

Περισσότερα από 12 νησιά καλύπτουν τις μεταφορές ασθενών με μόνο ένα ασθενοφόρο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Το ΕΚΑΒ επιχειρεί με ένα μόλις ασθενοφόρο σε Κάλυμνο, Κω, Λέρο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σάμο, Σύρο, Σαντορίνη, Τήνο κ.α. Μιλάμε για νησιά που το καλοκαίρι ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται λόγω τουρισμού!

Στη Χίο και στην Ικαρία το προσωπικό δεν επαρκεί για δεύτερο ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες, ενώ στην Ίο, στην Κάρπαθο και στα Κύθηρα το ΕΚΑΒ με 1-2 διασώστες λειτουργεί μερικά 8ωρα. Στην Κω λειτουργεί ένα ασθενοφόρο, ενώ για τη λειτουργία του στέλνονται διασώστες από την ηπειρωτική χώρα.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των αγροτών

Μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες στην πλατεία...

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία εργαζομένων που μετακινούνται με τρένο στην γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Το θέμα των προβλημάτων που προκαλούνται σε εργαζόμενους που...

Τέμπη: Αποχώρησαν κόμματα της αντιπολίτευσης από την εξεταστική επιτροπή

Αποχώρησαν από την Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την...