Πάτρα – Προαστιακός: Θα έβγαιναν στη γραμμή χωρίς έλεγχο

Date:

Επέστρεψαν από το Σάββατο το πρωί τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηρόδρομου της Πάτρας στον νότιο κλάδο, έπειτα από σχεδόν έναν μήνα διακοπής.

Τα δρομολόγια από Αγ. Ανδρέα προς Καμίνια και από Αγ. Ανδρέα προς Κάτω Αχαΐα και αντίστροφα, είχαν διακοπεί από τις 12 Ιουνίου και μέχρι χθες εξυπηρετούνταν μόνο με λεωφορεία, καθώς τεχνικά προβλήματα που προφασίστηκε η Hellenic Train με την υποδομή και τις αμαξοστοιχίες, αποτέλεσαν, όπως ισχυρίστηκε, την αιτία καθήλωσης των τρένων για εβδομάδες.

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης η διοίκηση της Hellenic Train, γνωστοποιούσε ότι η επαναλειτουργία του νότιου κλάδου θα γινόταν την Παρασκευή το πρωί. Ωστόσο, αργά το ίδιο βράδυ η ημερομηνία επανεκκίνησης μετατέθηκε για σήμερα Σάββατο το πρωί, καθώς διαπιστώθηκε την τελευταία στιγμή ότι η γραμμή έπρεπε να ελεγχθεί πρώτα από τεχνικούς του ΟΣΕ, για την πιθανότητα στρεβλώσεων στις σιδηροτροχιές ή ύπαρξης εμποδίων, καθώς η γραμμή είχε μείνει ανενεργή για σχεδόν έναν μήνα.

Την παράλειψη της εταιρείας, διαπίστωσε εγκαίρως ο ΟΣΕ, που ενημέρωσε ότι πριν την έναρξη των δρομολογίων, έπρεπε αν γίνει απαραίτητα έλεγχος της γραμμής, γι’ αυτό και υπήρξε αυτή η λανθασμένη πληροφόρηση που μεταφέρθηκε και από τον Τύπο με ευθύνη της εταιρείας.

Το θέμα ωστόσο είναι πως, για μια ακόμα φορά, διαπιστώνεται έλλειψη επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ του διαχειριστή των μέσων σταθερής τροχιάς (Hellenic Train) και του λειτουργού της υποδομής (ΟΣΕ), με αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε και καταγραφή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της επιδομής, με σκοπό τον εντοπισμό των σημείων όπου μπορεί να υπάρχει πρόβλημα διαλειτουργικότητας της γραμμής και των τροχών των τρένων.

Κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα με τη γραμμή, κατά συνέπεια, η ακινητοποίηση των συρμών για έναν μήνα περίπου, μάλλον θα πρέπει να αναζητηθεί στην αδυναμία εργασιών συντήρησης και επισκευής στα τρένα, στη βάση του Αγίου Διονυσίου.

Στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, ξεκίνησαν χθες εργασίες διαμόρφωσης και τσιμεντώστρωσης χώρου, για την κατασκευή ενός μεταλλικού στεγάστρου που θα επιτρέπει στο προσωπικό της Hellenic Train να εκτελεί εργασίες συντήρησης, προστατευμένο από τα στοιχεία της φύσης.

Πηγή: pelop.gr

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ» του Λευτέρη Μανωλά την Πέμπτη 23/5/2024

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ» του...

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε βίντεο

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε...

Τέμπη: Ελεύθερος υπό όρο στέλεχος της ΕΡΓΟΣE μετά την απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή...

Συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε...