Λεωφορείο έπεσε από γεφύρι: Αθλιες οι συνθήκες για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Date:

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο βωμό του κέρδους για την αύξηση των ματωμένων κερδών του κεφαλαίου και στο νησί μας!» χαρακτηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου το γεγονός με την πτώση τουριστικού λεωφορείου από γεφύρι την Παρασκευή 7 Ιουλίου. Ηταν χωρίς επιβάτες το λεωφορείο και ο οδηγός του είναι καλά στην υγεία του.

Σε ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου αναφέρει:

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο βωμό του κέρδους για την αύξηση των ματωμένων κερδών του κεφαλαίου και στο νησί μας!

Την Παρασκευή 07 Ιουλίου ένας ακόμα εργαζόμενος στις μεταφορές βρέθηκε αντιμέτωπος με κίνδυνο της ζωής του.

Εκατοντάδες άλλοι γίνονται θύματα των κερδών σε ολόκληρη την χώρα για τα κέρδη του τουριστικού και ξενοδοχειακού κεφαλαίου.

Δεν δεχόμαστε οι ζωές μας να παίζονται κορώνα γράμματα για ένα κομμάτι ψωμί!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου με αφορμή το περιστατικό εκτροχιασμού τουριστικού λεωφορείου, που συνέβη νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της Αγριλιάς, καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο χώρο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, των μεταφορών, τροφοδοσιών κ.ά. στο νησί, όπου έχει καταργηθεί κάθε έννοια ωραρίου, ρεπό ξεκούρασης με αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας και με αύξηση των πιθανοτήτων να προκληθεί σοβαρό ατύχημα κάτω από την ανοχή όλων των ανύπαρκτων ελεγκτικών μηχανισμών.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο και καλούμε τους εργαζόμενος του νησιού και όλους όσους εργάζονται στο κομμάτι του τουρισμού και στις μεταφορές να μην δεχτούν να βιώνουν καθημερινά περιστατικά που θυμίζουν μεροκάματο του τρόμου. Να απευθυνθούν στα σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο.

Να απαιτηθεί άμεσα από το σύνολο των εργαζομένων η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, να στελεχωθούν όλες οι απαιτούμενες βάρδιες σε κάθε χώρο δουλειάς καθώς επίσης να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπονται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους εργαζόμενους στο τουρισμό και στις μεταφορές.

Το πρόσφατο περιστατικό δεν αποτελεί εξαίρεση και φυσικά δεν θα είναι το τελευταίο.

Αντιμέτωποι με εξαντλητικά ωράρια έρχονται καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι όχι μόνο στις μεταφορές αλλά και μέσα στα ξενοδοχεία, στα καταστήματα αναψυχής, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στα τουριστικά πλοιάρια, στο πλοίο της γραμμής, στο αεροδρόμιο!

Δεκάδες εργαζόμενοι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με εργατικά ατυχήματα, εκτίθενται σε ασθένειες και επαγγελματικές παθήσεις, χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα τόσο από τους εργοδότες, όσο και από τους κρατικούς μηχανισμούς για την προστασία τους.

Όλα τα παραπάνω έρχονται ως αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. , με την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτές οι πολιτικές οδήγησαν στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, με το τοπικό τμήμα στην Ζάκυνθο να είναι πλήρως υποστελέχωμενο και με ανύπαρκτή παρέμβαση στους χώρους δουλειάς .

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Απαιτούμε:

Εφαρμογή όλων των μέτρων ασφάλειας και προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Εντατικοποίηση των ελέγχων, προς τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες, από τα αρμόδια όργανα στους χώρους εργασίας.

Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων- θυμάτων εργατικών ατυχημάτων, χορήγηση όλων των απαιτούμενων αναρρωτικών αδειών και αποζημιώσεων.

Καμία συγκάλυψη των ατυχημάτων στους χώρους δουλειάς, κανένας φόβος απόλυσης.

Καθολική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και των προβλεπόμενων από το νόμο.

Ασφαλές και σύγχρονο δίκτυο χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων μεταφορών προς όφελος του εργαζόμενου λαού και τις κοινωνίας.»

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ» του Λευτέρη Μανωλά την Πέμπτη 23/5/2024

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ» του...

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε βίντεο

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε...

Τέμπη: Ελεύθερος υπό όρο στέλεχος της ΕΡΓΟΣE μετά την απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή...

Συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε...