Υπουργός Μεταφορών για Σιδηρόδομο: Πίσω από γενικόλογες υποσχέσεις προανήγγειλε την συνέχιση της πολιτικής εγκατάλειψης

Date:

Αόριστες αναφορές για αναδιοργάνωση των σιδηροδρόμων, πραγματοποίησε στις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρας.

Σαν να μη συνέβη ποτέ η πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, αναπτύχθηκαν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για τον τομέα των Υποδομών και των Μεταφορών.

Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, δεν άρθρωσε ούτε λέξη για τον σιδηρόδρομο, ο αρμόδιος υπουργός, Χρ. Σταϊκούρας, περιορίστηκε σε γενικόλογες εξαγγελίας για τον συγκεκριμένο τομέα, υποσχόμενος «αναβάθμιση και αναδιάταξη του συστήματος, των υποδομών και της οργάνωσης του σιδηροδρομικού δικτύου».

Ουσιαστικά προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην πολιτική εγκατάλειψης και απαξίωσης του δικτύου, προωθώντας τις ιδιωτικοποιήσεις.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Σταϊκούρας πρόταξε ως πρώτη προτεραιότητα την υλοποίηση έργων, όπως:

  • Η αναβάθμιση και αναδιάταξη του συστήματος των υποδομών και της οργάνωσης του σιδηροδρομικού δικτύου, με τον βέλτιστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
  • Μετρό Θεσσαλονίκης: Οριστικοποίηση της τελικής χάραξης νέων επεκτάσεων έως το τέλος του 2023 και εξυπηρέτηση περίπου 300.000 επιβατών ημερησίως εντός του 2024.
  • Γραμμή 4 του Μετρό Αθήνας: Σε εξέλιξη οι πρόδρομες εργασίες, με τον δεύτερο μετροπόντικα να ξεκινά εντός φθινοπώρου.
  • Αυτοκινητόδρομος Ε65: Ολοκλήρωση εντός τετραετίας, με παράδοση του τμήματος Λαμία-Ξυνιάδα στις αρχές του 2024.
  • Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος: Ολοκλήρωσή του το 2025.
  • ΒΟΑΚ: Ολοκλήρωσή του σε βάθος τετραετίας.

Ο Χρ. Σταϊκούρας υποστήριξε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ότι «τις επόμενες ώρες και ημέρες θα ολοκληρωθεί η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΣΕ έτσι ώστε να ενισχύσουμε με χρηματοδότηση, σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, την ασφάλεια, τη συντήρηση και τη βελτίωση εξυπηρέτησης των υποδομών και των σιδηροδρομικών δικτύων».

Υποσχέθηκε, επίσης ανανέωση του στόλου λεωφορείων με την προμήθεια 650 νέων οχημάτων μηδενικών ρύπων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία θα ξεκινήσουν δρομολόγια στις αρχές του 2024. Στα παραπάνω, συμπεριλαμβάνονται εξαγγελίες που έχουν επαναδιατυπωθεί στο παρελθόν, χωρίς ποτέ να γίνουν πράξη.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Πάτρα: Tρένο παρέσυρε πεζό

Παράσυρση πεζού από αμαξοστοιχία πριν από λίγο στην Πάτρα. Σύμφωνα...

Eφάπαξ: Μόνο ηλεκτρονικά η αίτηση απονομής – Αφορά και εργαζόμενους στον ΟΣΕ

Hλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλουν από την 1η Οκτωβρίου...

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...