Τέμπη: Καταθέτει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης του ΟΣΕ

Date:

Ενώπιον του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας θα βρεθεί σήμερα ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ από το 2021 ως σήμερα για να καταθέσει σχετικά με την ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη, που άφησε πίσω της 57 νεκρούς.

Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να προσέλθουν στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας για να καταθέσουν στον εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση των Τεμπών, πέντε πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος τους τον περασμένο μήνα από τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Μετά τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης, θα ακολουθήσουν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων, από 1-10-2021 έως και σήμερα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων, από 1-4-2017 έως και 30-9-2021, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ, από 21-3-2017 έως και 15-11-2019 και ο Γενικός Διευθυντής της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης, από 1-12-2019 έως και 1-6-2020, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Yπενθυμίζεται ότι και οι πέντε κατηγορούνται για τη δια παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, δια παραλείψεως ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να καλέσει σε κατάθεση 26 πρόσωπα από την ΕΡΓΟΣΕ, Alstom-ΤΟΜΗ και το υπουργείο Μεταφορών, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο πολύνεκρο δυστύχημα σε προγενέστερο στάδιο, καθώς δεν είχαν θέσει σε λειτουργία κρίσιμα συστήματα με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο με εκατομμύρια χιλιάδες ευρώ.

Επιπροσθέτως, στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για παράβαση καθήκοντος, έπειτα από μήνυση επιζήσασας της τραγωδίας στα Τέμπη για πράξεις και παραλείψεις, οι οποίες οδήγησαν στο δυστύχημα.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Eφάπαξ: Μόνο ηλεκτρονικά η αίτηση απονομής – Αφορά και εργαζόμενους στον ΟΣΕ

Hλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλουν από την 1η Οκτωβρίου...

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...