Βρετανία: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στους σιδηροδρόμους

Date:

Περισσότερα από 20.000 μέλη της RMT που εργάζονται στους σιδηροδρόμους της Βρετανίας πρόκειται να προχωρήσουν στο τέλος του μήνα σε νέα απεργία.

Σε ανακοίνωσή του, το συνδικάτο Σιδηροδρόμων, Ναυτιλίας και Μεταφορών ανέφερε ότι μέλη σε 14 εταιρείες εκμετάλλευσης τρένων θα απεργήσουν για τις συνθήκες εργασίας, τις αμοιβές και την ασφάλεια της εργασίας.

Υπάρχουν επίσης συνεχείς ανησυχίες από τα συνδικάτα σχετικά με τα σχέδια να κλείσουν σχεδόν όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Βρετανία.

Οι απεργίες θα πραγματοποιηθούν στις 26 Αυγούστου και στις 2 Σεπτεμβρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του RMT Mick Lynch δήλωσε: «Η διάθεση μεταξύ των μελών μας παραμένει σταθερή και αποφασιστική στην εθνική μας διαμάχη σχετικά με την ασφάλεια των μισθών και τις συνθήκες εργασίας.

«Χρειάστηκε να προκαλέσουμε περαιτέρω απεργία, καθώς δεν λάβαμε καμία βελτιωμένη ή αναθεωρημένη προσφορά από το Rail Delivery Group.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι η κυβέρνηση δεν τους επέτρεψε μια νέα εντολή για την οποία θα μπορούσαν να γίνουν συζητήσεις.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του.

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητές Συναδέλφισσες,...