ΠΟΘΑ: Να ανακληθεί η έξωση των Αρχαιολόγων – Κίνδυνος για τη συνδικαλιστική αυτονομία!

Date:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, κατακεραυνώνει με ανακοίνωσή της την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, να προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας παραχώρησης στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων της έδρας του επί της οδού Ερμού στο Θησείο, λόγω της διεξαγωγής της εκδήλωσης «Δικαιοσύνη στο έγκλημα της Πύλου».

Η ΠΟΘΑ κάνει λόγο για απόφαση-μνημείο αυταρχισμού σημειώνοντας πως η άδεια είχε δοθεί από την Μελίνα Μερκούρη, «την οποία κανένας υπουργός δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει από το 1982 μέχρι σήμερα, με την αιτιολογία ότι η υπουργός δεν εγκρίνει πολιτικά το περιεχόμενο μιας εκδήλωσης».

«Είναι ένα ακόμα επεισόδιο της βεντέτας που έχει ανοίξει η Υπουργός με τους ανθρώπους του Πολιτισμού σε όλη τη περίοδο της θητείας της. Η αξίωση όμως, τα Σωματεία στα οποία έχει παραχωρηθεί κτήριο ιδιοκτησίας του ΥΠΠΟ, να παίρνουν έγκριση για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούν ή φιλοξενούν, θέτει σε πολύ σοβαρό κίνδυνο την ίδια την συνδικαλιστική αυτονομία και την ελεύθερη πολιτιστική έκφραση. Ειδικά όταν η παρέμβαση αυτή γίνεται ένα μήνα πριν τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου» τονίζει η ΠΟΘΑ.

Και καταγγέλλει πως πρόκειται για «μια κίνηση ρεβανσισμού προς τους εργαζόμενους του Υπουργείου που αντιστάθηκαν στις καταστροφικές αποφάσεις της Υπουργού τα τελευταία χρόνια, αλλά αποκαλύπτει και το ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης να ελέγξει τα συνδικάτα, χρησιμοποιώντας πρακτικές που παραπέμπουν στα πιο σκοτεινά χρόνια της μετεμφυλιακής ιστορίας της Ελλάδας».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε βίντεο

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε...

Τέμπη: Ελεύθερος υπό όρο στέλεχος της ΕΡΓΟΣE μετά την απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή...

Συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε...

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου 2024

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου...