ΠΟΘΑ: Να ανακληθεί η έξωση των Αρχαιολόγων – Κίνδυνος για τη συνδικαλιστική αυτονομία!

Date:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, κατακεραυνώνει με ανακοίνωσή της την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, να προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας παραχώρησης στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων της έδρας του επί της οδού Ερμού στο Θησείο, λόγω της διεξαγωγής της εκδήλωσης «Δικαιοσύνη στο έγκλημα της Πύλου».

Η ΠΟΘΑ κάνει λόγο για απόφαση-μνημείο αυταρχισμού σημειώνοντας πως η άδεια είχε δοθεί από την Μελίνα Μερκούρη, «την οποία κανένας υπουργός δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει από το 1982 μέχρι σήμερα, με την αιτιολογία ότι η υπουργός δεν εγκρίνει πολιτικά το περιεχόμενο μιας εκδήλωσης».

«Είναι ένα ακόμα επεισόδιο της βεντέτας που έχει ανοίξει η Υπουργός με τους ανθρώπους του Πολιτισμού σε όλη τη περίοδο της θητείας της. Η αξίωση όμως, τα Σωματεία στα οποία έχει παραχωρηθεί κτήριο ιδιοκτησίας του ΥΠΠΟ, να παίρνουν έγκριση για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούν ή φιλοξενούν, θέτει σε πολύ σοβαρό κίνδυνο την ίδια την συνδικαλιστική αυτονομία και την ελεύθερη πολιτιστική έκφραση. Ειδικά όταν η παρέμβαση αυτή γίνεται ένα μήνα πριν τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου» τονίζει η ΠΟΘΑ.

Και καταγγέλλει πως πρόκειται για «μια κίνηση ρεβανσισμού προς τους εργαζόμενους του Υπουργείου που αντιστάθηκαν στις καταστροφικές αποφάσεις της Υπουργού τα τελευταία χρόνια, αλλά αποκαλύπτει και το ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης να ελέγξει τα συνδικάτα, χρησιμοποιώντας πρακτικές που παραπέμπουν στα πιο σκοτεινά χρόνια της μετεμφυλιακής ιστορίας της Ελλάδας».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του.

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητές Συναδέλφισσες,...