Ο εκτροχιασμός τρένου προκαλεί το κλείσιμο της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής σήραγγας του κόσμου

Date:

Η έκταση των ζημιών είναι αρκετά μεγαλύτερη από την αρχική εκτίμηση μετά το ατύχημα της περασμένης εβδομάδας στη σιδηροδρομική σήραγγα της Ελβετίας

Το ατύχημα με τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας εντός της σιδηροδρομικής σήραγγας Gotthard στην Ελβετία, μήκους 57 χιλιομέτρων, προκαλεί προβλήματα στο δίκτυο μεταφορών της χώρας αλλά και της Ευρώπης καθώς αποτελεί μία από τις πιο κρίσιμες εμπορικές διόδους στη Γηραιά Ήπειρο.

Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν από τον Βορά στον Νότο της Ελβετίας θα πρέπει να χρησιμοποιούν για μεγάλο διάστημα την εναλλακτική διαδρομή που διαρκεί περισσότερο, ενώ έχουν επηρεαστεί και οι μεταφορές εμπορευμάτων και φορτίων καθώς το τούνελ συνδέει τη Γερμανία με την Ιταλία.

Το 2022, περισσότερα από τα δύο τρίτα της σιδηροδρομικής εμπορευματικής κίνησης μέσω των Άλπεων πέρασαν από τη σήραγγα, σύμφωνα με την ελβετική κυβέρνηση.
Το ατύχημα

Τα δεκαέξι βαγόνια που εκτροχιάστηκαν την περασμένη Πέμπτης παρέμειναν κολλημένα μέσα στη στη νότια περιοχή του Ticino, δήλωσε την Τετάρτη η Εθνική Σιδηροδρομική Εταιρεία SBB, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Κανείς δεν τραυματίστηκε, ωστόσο οι ζημιές ήταν σημαντικές. Οι εικόνες έδειχναν, μεταξύ άλλων, σπασμένα μπουκάλια κρασιού διασκορπισμένα κατά μήκος των γραμμών.

Μεγαλύτερες οι ζημιές από τις αρχικές εκτιμήσεις

Το ένα ρεύμα της σήραγγας – αυτό που δεν επηρεάστηκε από τον εκτροχιασμό – θα πρέπει να είναι ξανά λειτουργικό από την επόμενη Τετάρτη για τα φορτηγά τρένα, δήλωσε η SBB, αλλά η κυκλοφορία των επιβατικών τρένων θα καθυστερήσει για μήνες, καθώς φαίνεται ότι η έκταση των ζημιών είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις.

«Συνολικά, θα πρέπει να αντικατασταθούν περίπου οκτώ χιλιόμετρα τροχιάς και 20.000 τσιμεντένιοι σιδηροδρομικοί σύνδεσμοι», ανέφερε η SBB. «Οι εργασίες αποκατάστασης θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του 2023».

 

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε βίντεο

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε...

Τέμπη: Ελεύθερος υπό όρο στέλεχος της ΕΡΓΟΣE μετά την απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή...

Συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε...

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου 2024

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου...