Ροδόπη: Έδωσαν άδεια σε βαγόνια με 200.000 τόνους πετρελαίου να περάσουν μέσα από τις φλόγες!

Date:

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία, φέρνει στο φως της δημοσιότητας, ο xronos.gr. Συγκεκριμένα, μιλάει για την απομάκρυνση βαγονιών μεταφοράς πετρελαίου από τον Πολύανθο εν μέσω πυρκαγιάς, κάτι που έφερε και την απάντηση της  Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικής Έλξης (ΠΕΠΕ) με ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΠΕΠΕ, δόθηκε εντολή για «γραμμή ελευθέρας» ενώ σε βίντεο που δημοσιεύτηκε φαίνονταν οι φλόγες δίπλα στις γραμμές. «Το Σωματείο μας προχωρά αύριο σε καταγγελία σε όλες τις αρμόδιες αρχές για την εγκληματική ανευθυνότητα όσων έδωσαν “γραμμή ελευθέρας” για να ξεκινήσει το τρένο αυτό στην περιοχή της Θράκης πριν λίγη ώρα. Οι μηχανές επιστρέφουν πίσω και αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα βυτία έχουν μεταφερθεί και πλέον βρίσκονται στο σταθμό τρένων Κομοτηνής.

Πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες του ΟΣΕ

Από την παραπάνω ανακοίνωση ανακύπτουν σοβαρά ερωτηματικά αναφορικά με τον χειρισμό του ΟΣΕ, ενώ εν τέλει όλα πήγαν καλά στην απομάκρυνση από Πολύανθο προς Κομοτηνή του φορτίου 200.000 λίτρων πετρελαίου, χάρη στις ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ, εθελοντών και του Ελληνικού Στρατού. Ωστόσο, το ζήτημα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος από τους αρμοδίους τόσο αναφορικά με την ασφάλεια των εργαζομένων όσο αναφορικά με τα βραδέα αντανακλαστικά του ΟΣΕ.

Μάλιστα, την κατάσταση καυτηρίασε με ανάρτησή του κι ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ Κώστας Γενηδουνιάς ζητώντας παραιτήσεις των αρμοδίων του ΟΣΕ.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Ζητούν τους αποδέκτες των 25 τόνων χημικού διαλύτη

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών,...

Τέμπη: Στο σκαμνί ο Κώστας Αγοραστός για το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας

Απερρίφθη από το συμβούλιο Εφετών Λάρισας η προσφυγή του...

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...