Ροδόπη: Έδωσαν άδεια σε βαγόνια με 200.000 τόνους πετρελαίου να περάσουν μέσα από τις φλόγες!

Date:

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία, φέρνει στο φως της δημοσιότητας, ο xronos.gr. Συγκεκριμένα, μιλάει για την απομάκρυνση βαγονιών μεταφοράς πετρελαίου από τον Πολύανθο εν μέσω πυρκαγιάς, κάτι που έφερε και την απάντηση της  Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικής Έλξης (ΠΕΠΕ) με ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΠΕΠΕ, δόθηκε εντολή για «γραμμή ελευθέρας» ενώ σε βίντεο που δημοσιεύτηκε φαίνονταν οι φλόγες δίπλα στις γραμμές. «Το Σωματείο μας προχωρά αύριο σε καταγγελία σε όλες τις αρμόδιες αρχές για την εγκληματική ανευθυνότητα όσων έδωσαν “γραμμή ελευθέρας” για να ξεκινήσει το τρένο αυτό στην περιοχή της Θράκης πριν λίγη ώρα. Οι μηχανές επιστρέφουν πίσω και αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα βυτία έχουν μεταφερθεί και πλέον βρίσκονται στο σταθμό τρένων Κομοτηνής.

Πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες του ΟΣΕ

Από την παραπάνω ανακοίνωση ανακύπτουν σοβαρά ερωτηματικά αναφορικά με τον χειρισμό του ΟΣΕ, ενώ εν τέλει όλα πήγαν καλά στην απομάκρυνση από Πολύανθο προς Κομοτηνή του φορτίου 200.000 λίτρων πετρελαίου, χάρη στις ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ, εθελοντών και του Ελληνικού Στρατού. Ωστόσο, το ζήτημα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος από τους αρμοδίους τόσο αναφορικά με την ασφάλεια των εργαζομένων όσο αναφορικά με τα βραδέα αντανακλαστικά του ΟΣΕ.

Μάλιστα, την κατάσταση καυτηρίασε με ανάρτησή του κι ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ Κώστας Γενηδουνιάς ζητώντας παραιτήσεις των αρμοδίων του ΟΣΕ.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Eφάπαξ: Μόνο ηλεκτρονικά η αίτηση απονομής – Αφορά και εργαζόμενους στον ΟΣΕ

Hλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλουν από την 1η Οκτωβρίου...

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...